Elrontottam az életem (anyagi szempontból). Így van értelme küzdeni?
Nemsokára 28 éves leszek és még egy lakásom sincs, otthon élek. Valószínűleg 30 éves korom előtt nem is lesz. Totális kudarc. Számomra a pénz a legfontosabb, nem érdekelnek az olyan hülyeségek, mint a párkapcsolat, valamint barátok nélkül is boldog lennék, ha megtudtam volna teremteni az egzisztenciámat. De nem sikerült, nem is fog. Van értelme így folytatni az életem, ha nem teljesültek a céljaim? Mindenkinek dicsőség az élete, huszonévesen több tízmilliós lakásuk/házuk illetve autójuk van, 19 évesen (végzettség nélkül) nettó 200-250 ezreket keresnek, akiknek meg nincsenek erkölcsei 18 évesen elmennek ku.r.válkodni, vagy bűnözni, ezzel hozva egyenesbe az életüket. Magyarul: az ő életük sokkal jobb, sikeresebb, mint az enyém. Így, vesztesként van értelme küzdeni, harcolni, próbálkozni?
28 F
Dolgoztam már, ne aggódj, most tanulok, csak már félévem van hátra, befejzni már nem akarom.
Azt akartam kiemelni, hogy az egész csak szerencse kérdése: van akinek sikerül (pedig semmivel sem érdemli meg jobban, mint a másik), míg mások akármit tesznek, nem fog sikerülni.
Épp ezért érdemes meghalni, nem? Ha nem sikerült az élet, miért élj?
Kit érdekel ha "puhány" vagyok?
Inkább leszek az! Legalább nem kell egy olyan életet élnem, ahol semmi sem sikerült. Az élet sikeressége nagyrészt szerencsének köszönhető, ha nekem nincs olyanom, akkor csinálhatok akármit, nem fog menni.
Persze, előfordulhat. Egy igazságos világban - még jó, hogy nem abban élünk.
Egyébként félreértés ne essék, nem vagyok lusta és naplopó. Pont emiatt van elszúrva az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!