Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Eladóként dolgozom, jár a...

Eladóként dolgozom, jár a garantált bérminimum?

Figyelt kérdés
Eladóként dolgozom százforintos jellegű boltban,ahol mindenféle munkát végzek,végzettdégem is eladó,viszont csak minimálbérre vagyok jelentve.Tudom,hogy elvileg járna de meg tudja kerülni valahogy a munkáltatóm,vagy köteles megadni?Esetleg helyesen jár el? Köszönöm a válaszokat!
2017. jan. 31. 07:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem jár.
2017. jan. 31. 13:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudod? Sejted? Vagy tipp??
2017. jan. 31. 22:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Tudom.

[link]

2017. jan. 31. 22:43
 4/5 A kérdező kommentje:
Ebből számomra nem ez derül ki.Van képzettségem,és egy eladónak kell is hogy legyen...elvileg.Tudomásom szerint zöldségboltba nem kell,de mi élelmiszert is árulunk.Az egy dolog,hogy felvesznek szakképzetlent is.
2017. febr. 1. 06:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor nem olvastad el rendesen.

"A képesítési követelményt előíró jogszabályból azonban csupán a szükséges szakképzettség állapítható meg, az nem, hogy az milyen fokú. Itt pedig a FEOR besorolásnak a közhiedelemmel szemben nincsen jelentősége. A szintet az Országos Képzési Jegyzékből (OKJ) tudjuk megállapítani, mely a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal weboldalán érhető el. A számhalmazból elég nehéz kiigazodni, de a mellékletben található magyarázatból kiderül, hogy a 34-es vagy annál magasabb számmal jelölt képzettség középfokúnak minősül."

A bolti eladó 31-el van jelölve.

2017. febr. 1. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!