Kezdő motorosként fordulok hozzatok, milyen adalékok kellene bele?
Figyelt kérdés
Van egy, Sinski MC02A típusú 2006-os, 4ütemű 50ccm-s mini motorom. A kérdésem az lenne, hogy milyen jelzésű motorolajat töltsek bele, illetve ugyan azt tölthettem e a váltóba? A váltó egyébként 4 fokoztos körváltó. A válaszokat előre is köszönöm.2017. jan. 23. 16:29
1/1 Eilden Somnus válasza:
Szia. Apám azt mondta, hogy fiam:nem érthetsz mindenhez. Azért vannak a szakemberek. Ha kikéred a tanácsát nem biztos hogy a neked megfelelőt fogja mondani, de az igazság nála van. Lényeg egy jó szakembert megkérdezni akinek van neve vagy jófajta szerelőműhelyt ahol azért nem bunkó módjára válaszolnak az egyszerűbb kérdésekre - ezen a tűzkeresztségen már én is átestem. Nekem azt javasolták, hogy mivel olcsobb robogni mint vezetni így az olajokkal ne spóroljak, mert kevesebb kell belőle egy kocsihoz képest és itt ne spóroljunk, vegyük meg a legjobb szintetikus cuccokat és azokat is időben cseréljük. Itt nem a kilométerbe hanem inkább időtartamra gondolok. Egyszerre cseréld az olajokat is. Menetteljesítménytől függetlenül akár évente ha kell. Ne ezen spórolj,nNe ezen spórolj! A szakember megmutatja mi a legmegfelelőbb s ki az a gyártó aki jól ért a robogók olajellátásához. Érdemes a gyertyát is kicserélni olajcserével együtt. ( pl. 1200 ft az alap gyertya de a legjobb 1850 Ft.ba kerül az adott márkához. Ne a 650 Ft -on spóroljuk.) Lehet hogy túlzás amit írok de szeretek precíz lenni s kis robogómnak én is megadok mindent mert elvárom hogy amikor menni akarok, akkor menjünk is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!