Szerintetek hany eves kortol kellene hasznalni a Facebookot?
A korhatárnak talán az az értelme, hogy egy adott életkortól azért jogosít fel valamihez, mert abban az életkorban már vagy annyira érett, hogy tudj mérlegelni a jó és rossz között, vagy egyszerűen csak tudsz önálló döntéseket hozni.
Van akiknek ez bőven ezen idő előtt megy már, de van akik még nyugdíjas korukra is ott tartanak mentálisan, hogy teljes körű kontrollra van szükségük. Lásd: Feltévednek facebookra, és rögtön ösztönösen megszállják a legszennyebb, legallja kamuoldalakat, politikai posztok alá kommentelnek...
Mint az ember akinek nincsenek önálló gondolatai, és mint az ember akinek még nem lehetnek önálló gondolatai irányításra szorulnak, az alsó korhatár ezt próbálja szabályozni.
Szóval, szerintem magyarországon nincs az a felső határ, ahol biztonságos lenne, és nagyon szabályozni sem lehet, hogy aki beregisztrál, az tényleg annyi idős-e, amennyi.
Szerintem lelke mélyén a facebookot nem érdeklni, a hirdetéseket a 10, és 13 éves ugyanúgy meglátja, az ő korosztályuknak szóló hirdető-célközönség ugyanúgy létezik, attól függetlenül hogy fizikai képtelenségnek kellene lennie, mivel ők be sem regisztrálhatnának elvileg, de mindegy. :)
Soha nem kéne igazán használnia normális embernek. Tele van mindenféle értelmetlen poszttal, idétlen képekkel, és hülye emberekkel. :(
Aki kapcsolatot AKAR tartani, az így is-úgy is megtalálja a módját. A Skype, az e-mail szintén léteznek. Még jobbak is, mint az istenített Messzendzser.
A Skype-pal tiszta, akadozásmentes a hang, az e-mail pedig nem jelzi ki, hogy a másik fél megnézte-e a levelet, vagy hogy éppen ír/írsz. (Rengeteg hiszti/félreértés származik ebből is.)
Rengetegen ezt használják kifogásként, aztán boldog-boldogtalan az ismerősük.
Az egyetlen funkciója, aminek szerintem van értelme, azok az egyetemi csoportok. Nem általános meg középiskolai osztálycsoportok, hanem egyetemi csoportok. Egy szakon általában több száz hallgató van... Nehéz őket összekaparni egy kupacba.
Így meg eljutnak a fontos információk, a tapasztalatok, és az egyetemmel kapcsolatos kérdések minden érintett hallgatóhoz.
Tudom, le leszek pontozva, mert nem vagyok egy fészbuk imádó. Hát hajrá, legalább meglesz a napotok fénypontja. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!