Hogyan kell bekötni a PLC-t? (konkrétabban lent)
Suliban ilyen PLC-vel dolgozunk és ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni.
Az I1,I2,... bemenetekre egy kapcsolóval kell kötni a fázist?
Ha a pl.: a Q1 kivezetéshez szeretnék bekötni egy mágneskapcsolót akkor azt hogyan kéne kötni? A mágnes kapcsolót bekötöm a Q1 két kivezetéséhez, de utána be kell még oda kötni a fázist és a nullát? és hova?
Nos írtam egy részletes választ, gyk request timeouttal eldobta, nem fogom leírni megint, de itt egy zanzásított változat:
Ez nem PLC, hanem inkább programozható relé.
A bemenetre ne köss fázist (230V AC-t) mert ennek a bemenete 24V DC feszültséget igényelnek, ez szépen rá is van írva.
A kimenete relés, ezért azzal bizonyára kapcsolható 230V AC, a kimenet érintkezőjén keresztül kell a mágneskapcsoló tekercsére feszültséget juttatni.
Suliban nem pont ilyet használunk. Lehet hogy csak akartam írni nem tudom.
Amúgy már használtuk fázissal és nem pukkant el. (Mert nem pont olyan amilyen a képen van.)
Csak annyit láttam amennyit leírtál. Az meg ez volt:
"Suliban ilyen PLC-vel dolgozunk" majd odatetted elé a képet amin 24V DC bemenetű zelio van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!