Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Gitárosoknak egy kérdés: BC...

Gitárosoknak egy kérdés: BC Rich mk3 warlock vagy Ibanez grg250dx?

Figyelt kérdés
Leginkább metált játszanél vele és nagyjából egy árban vannak. Melyiknek van keményebb, metálosabb hangzása?

2017. jan. 19. 16:08
 1/1 anonim válasza:

Hát, hogy melyiknek van keményebb, metálosabb hangzása, azt így látatlanban (hallatlanban) meg nem mondom. :) Mindkettőnek hársfa teste van, amit a telt, erős középtónusú hangja miatt, előszeretettel használnak metálbaltákhoz (de én azért inkább tovább nézelődnék egy mahagóni után). Ha igazán kemény metál hangzást szeretnél, akkor a gyári hangszedőket úgyis ki fogod majd idővel cserélni. Egyébként a B.C. Rich gyári hangszedői nem borzalmasan rosszak, de azért nem is túl jók. Erős torzításnál már elveszik a hang karaktere, összemosódik, kásás lesz. De nem borzalmasan. Szóval átmeneti megoldásnak, míg nem cseréled ki (valamilyen EMG-re, Seymour Duncan-re vagy DiMarzio-ra), addig megfelel. Az Ibanez Powersound hangszedőiről nem tudok sajnos mit mondani, csak azt, amit máshol olvastam: zajos, kásás, maszatos. Floyd Rose tremolós gitárt venni (ebben az árban) nem biztos, hogy megéri. A rendes Floyd Rose rendszerek önmagukban annyiba kerülnek, mint ezek a hangszerek.

Ha mindenképp a kettő közül kell választani, akkor én a B.C.-re szavaznék, de ez csak egyéni preferencia kérdése. Mindkettőből ki lehet hozni metál hangzást. De a jó metál hangzás, az nem csak a gitáron múlik.

2017. jan. 20. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!