Milyen Miskolcon az anyagmérnök kar? 18/L
Igazából fogalmam sincs mi szeretnék lenni. Csak kicsit kíváncsi vagyok, hogy ez a kar milyen esetleg lányoknak mennyire testhezálló munka lenne a jövőben.
Mi kell ehhez a szakhoz? Ha bárki bármilyen infóval kisegít azt megköszönöm!!!
Szia!
Most vagyok túl az első félévemen, és azt kell mondjam, nem bántam meg, hogy erre a karra járok.
Kicsi, de családias kar, a szak maga nem könnyű, viszont nem is lehetetlen elvégezni, ráadásul Magyarországon van rá kereslet :D
Ezen kívül egyre népszerűbb a duális képzés, tehát ha ebben a formában végzed el, 3 év szakmai tapasztalattal kerülsz a munkaerőpiacra.
Lányoknak is testhezálló munka, sok lány van a karon, és szeretik is, amit csinálnak :)
A felvételhez érettségi kell, tehát a három kötelező tantárgy, egy nyelvi és fontos, hogy a választott tárgy természettudományos legyen (nincs megszabva, melyik, én speciel biológiából raktam le), a felvételben nem tudom, melyik tárgyat hogy bírálják el, az első félévben mindenképp előnyt jelent majd számodra, ha kémiából vagy fizikából teszel érettségit, de legalábbis jól mennek ezek a tantárgyak. Minden másban a szokás felvételi eljárás vonatkozik rá
Érdekes szak, ha szereted a természettudományokat, és érdekel a műszaki élet, ráadásul, mint mondtam Magyarországon keresett is!
Ha van még kérdésed, fordulj hozzám bátran :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!