Régen hogy nem féltek az emberek a csatákban?
Pl: a középkorban hogy nem féltek a katonàk a nyilaktól és a kardoktól , baltáktól.
Én sarkon fordultam volna az biztos.
Őket mégis mi kéztette arra hogy kockáztassák az életüket???
Féltek, de:
csatában elesni dicsőség volt, megnyerni még nagyobb dicsőség,
a szökevényeket viszont kivégezték, nyilvánosan, látványosan.
Természetesen féltek, de történelmi korok és kultúrák nagyon eltérő módon gondoltak a halálra. Pl. volt olyan, hogy az élet természetes részeként kezelték, s nem szomorkodtak sem önmaguk mulandóságán, sem szeretteik halála felett.
Meg hát dicső csatában a királyért/császárért halni tényleg dicsőség volt. És legalább gyorsabb, mint a teljes városokat kipusztító szörnyű betegségekben.
Hát igen, ott természetes volt a halál, én biztos hogy nem tudnék úgy élni, habár , engem mindig is vonzott a középkor, a lovagi játékok,a fegyverek, királyok ,stb..
De minden jóban van valami rossz ( elég sok rossz )
Visszatérve a kérdésre, akkor azért mentek csatába, mert kivégezték volna XD , így is úgy is meghal, vagyis csatába lehetett volna esélye , és még dicsőséget pénzt és rangot is kaphatott volna, így már értem hogy miért a csatát választották :D Köszi a válaszokat, aki akar még írhat !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!