Miért utálják annyian, ha egy magyar gyereket Kevinnek hívnak?
Egy Magyar gyereknek legyen rendes magyar neve
Az amerikai gyerkőcöt se nevezik el pl Bélának
Egyetértek az előzővel. A k
Kevin nem magyar,mégha nem is olyan borzalmas,mint némelyik divatnév.
De igen, nevezik az amerikai gyereket Bélának, Lugosi Béla fiának Béla George Lugosi a neve :D
Na jó, értem én.
Szerintem tök undorító név alapból (mármint a Kevin), de manapság nem divat szép magyar nevet adni a gyereknek. Az anyakönyvezhető nevek listáján szerepel még pl. Anakin, Melkisédek, Pelágiusz, Robinzon, Lüszien, Geraszim, Celesztin, Klaudiusz, Hannibál... Borzalmas.
Most már mindenki csak kúúúl meg menő nevet akar adni a gyereknek (meg persze különlegest). Ez Magyarország.
Ha ne adj' Isten leszek olyan elmebeteg, hogy egyszer gyereket vállalok, biztos Jávor Pál (mindkettő férfi keresztnév), vagy valamilyen Béla lesz a neve, nem pedig Maximilián meg Libóriusz.
Nekem nem tetszik. A környezetemben mindenkinek, még a gyerekeknek is hagyományos neve van. Gergely, István, Sándor, András, Máté, Dániel, Gábor, Bendegúz, Zalán. Nem is ismerek szokatlan nevű embert. (Egyet, egy lányt.)
De nem is adnék ilyen nevet, nem akarnék minél csillogósabb nevet adni, pedig nekem is teszik egy csomó angolszász és japán keresztnév.
Első 2 válaszoló, ti pl. a Barbara, Krisztián, Lili, stb. neveket is utáljátok? Mert nem csak hogy külföldiek, hanem még ugyanúgy is mondjuk, mint az eredetijüket.
A 3.-kal nagyjából egyetértek, de nekem a Kevin csak elmegy, és ha lenne gyerekem, nem hívnám így.
Abban van valami, hogy sokszor divatból adják ezt a nevet, de azért csak a 35. leggyakoribb volt tavaly, és Bence, Máté, Balázs, stb. sokkal több van. Az -usz végű nevek szerintem is hülyén hangzanak magyar névnek.
nekem semmi bajom sincs a Kevinnel :D
nekem nagyon is tetszik *-*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!