A bíróság 260 óra közérdekű munkára ítélt! Mi a teendőm? Mert ezen kívűl semmit nem írtak hogy mit kell tennem!
Ezzel nekem nem is lenne bajom, ha a bírósági végzésen rajta lenne, hogy hol és mikortól kell elkezdenem a közérdekű munkát.
De csak az van rajta, hogy önként eleget kell tennem, ellenkező esetben szabadságvesztés lép érvénybe.
A kérdésem az lenne, hogy nekem kell utána menni a dolgoknak vagy hivatalosan fognak keresni a munka ügyben? Mivel lassan egy hónapja érvényes az ítélet és nincs kedvem börtönbe menni. Vagy ez általában ilyen lassú lefolyású? Mivel nem voltam ezidáig büntetve.
Valamint az érdekelne még, hogy ez benne lesz az erkölcsi bizonyítványban?
Büntető eljárásban kiszabott közérdekű munka esetén az eljáró bíróság pártfogói felügyeletén kell jelentkezni.
Közérdekű munkává átváltoztatott közigazgatási bírság esetén a lakó- vagy tartózkodási hely szerint illetékes munkaügyi kirendeltségen.
Jó lesz, ha igyekszel, mert a határozat jogerőre emelkedését követő 3 munkanapon belül jelentkezned kell.
Vagy: Tanulj meg úgy bűnözni, hogy nem buksz le.
Vagy: legyél tisztességes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!