Lelépjek szó nélkül a roma főbérlőtől?
Figyelt kérdés
A férjem brutalitása miatt el kellett költöznöm a 2 kisgyerekkel a saját lakásunkból, amíg a válás lezajlik. Kevés pénzből, gyorsan kellett lépnem, nem volt idő válogatni. Egy olyan albérletet találtam, ami mindenben megfelel, de van egy kis bibi, a főbérlő cigány, és sok a "rokona". Akkor kényszerből belementem mindenbe, aláírtam az 1 éves szerződést, plusz kauciót adtam (ezt mindenhol kérik) Közben kimondták a válást, és a lakásunk kizárólagos használatát én kaptam meg a gyerekekkel. És itt jön a problémám: 3 hónap telt csak le az 1 éves szerződésből. Én becsületes vagyok, nem akarok senkit semmivel sem megrövidíteni, de...Normál esetben oda állnák elé, és elmondanám mi a helyzet, de ebben az esetben? 1 hónap múlva vissza akarok költözni a lakásomba, mit tegyek? Szóljak neki, vagy lépjek le szó nélkül? Mit tehet velem, ha megszegem a szerződést? Van pár értékes cuccom, féltem tőlük. Ha szó nélkül lépek le, az jobb lenne? Higgyétek el, ha magyarról lenne szó, egy percig sem vacillálnék ilyesmin. Ha jól tudom, nehezen találtak albérlőt, sajnálom is meg minden, hisz nem tudhattam, hogy alakul a helyzet. Ti mit tennétek a helyemben?2010. máj. 3. 15:07
1/2 anonim válasza:
elvileg ha otthagyod most,akkor kaukciot nem kapod vissza szerződésszegés miatt,és ennyi
ha normális,akkor örül anak a pénznek,azt ugy kapja,h nem is laktad le...
de ha nem anniyra normálisak,és nem tünnek megértőnek,akkor ha nem tudják a cimedet,én lelépnék egy kis levéllel,hogy sorry,de menni kellett,kaukcio övék
2/2 anonim válasza:
Keress magad helyett albérlőt, akkor általában a kauciót is vissza szokták adni, amúgy meg ha lelépsz, akkor is csak a kauciód vész el.
És még egyszer, a kommentelők kedvéért hangsúlyoznám, KAUCIÓ, nem pedig kaukció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!