"Élj úgy, mintha a ma lenne az utolsó napod. " Mit jelent számodra ez a mondat?
Ha ma kapnál egy levelet, amiben az áll, hogy a holnapi nap lesz az utolsó számodra, mit tennél? Nyilván sokkot kapnál és pánikba esnél, majd mikor tudatosulna benned, hogy ez nem egy vicc, végiggondolnád hogy mik azok a dolgok, amiket még halálod előtt véghez szeretnél vinni. Elmenni arra a helyre, ahova mindig is akartál, megvenni azt a dolgot, amit már ezer éve kinéztél magadnak, de sosem merted megvenni, mert túl drága volt, neked pedig nincs túl sok pénzed és gondolnod kell a holnapra is... Persze nem kell egetrengetően nagy dolgokra gondolni. Számomra valami olyasmi lenne, mint pl. segíteni másoknak, odafigyelni másokra, kiállni magamért, elmondani a szüleimnek és a testvéreinek, hogy szeretem őket, valamint végre nem törődni mások rosszindulatú véleményével. Hasonló dolgok. Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de sokszor mikor ezt a mondatot hallom, az jut eszebe, hogy soha nem tudnék úgy élni, mintha az a nap lenne az utolsó napom, amit épp megélek. Számomra túlságosan is nehéz. Pedig nincsen túl magas elvárásaim magammal szemben és semmi olyat nem szeretnék, ami pénzbe kerülne. Azok a dolgok, amiket az előbb leírtam, hogy szeretnék megtenni, talán a világ legtermészetesebb dolgainak tűnnek számotokra, és lehet, hogy ezeket ti mindennap meg is teszitek. Nekem sajnos nincs hozzá merszem. Ezen próbálok változtatni és remélem sikerülni fog. Itt lenne az ideje nekem is elkezdenem úgy élni, mintha a „ma” lenne az utolsó napom.
Számotokra mit jelent ez a mondat? Mik azok a dolgok, amiket megtennétek az utolsó napotokon? Lehetséges, hogy valaki tényleg úgy éljen, mintha az adott nap az utolsó lenne?
Ha csak nekem lenne az utolsó napom, akkor felhívnám a reménytelen Őt, és megpróbálnám rávenni, hogy töltse velem az utolsó napomat. Semmi extra, csak elmennénk ide-oda, együtt lennénk, kávéznánk meg ilyenek.
Ha mindenkinek az utolsó napja lenne, akkor lopnék valami csapatós kocsit, a csomagtartót teleraknám kajával, piával, összeszedném a haverokat, kiülnénk a parlament elé és halálra röhögnénk magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!