Fakavicsot hogyan lehet készíteni? Milyen koptató eljárással lesz a féból kavics forma?
Hát én készítettem tucatszám, de mivel minden egyes darab egyedi, mint a kavicsok maguk, ezt sem lehet elkapkodni, mindenesetre kellenek gépek (tudom, könnyű ezt mondani egy felszerelt asztalos-műhely háttérrel), ha az embernek nincs annyi ideje, mint a természetnek, hogy kicsiszoljon egyet-egyet évszázadok alatt :-)
A fadarabtól függően először valamilyen fűrésszel kinagyolom, aztán durva csiszolás, általában flexszel, utána pedig egy excentercsiszoló a legalkalmasabb eszköz a finomításhoz, két vagy három fokozat finomságú papírral. Végül vizezés, és a legfinomabb csiszolás, amit már kézzel csinálok, majd jöhet az olaj és végül a viasz, de semmiképp sem lakk - ha már természetes formát természetes anyagból, akkor legyen természetes a felület is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!