Nagyon kíváncsi lennék, hogy nektek mi a nyerő stratégiátok a Catan telepesei társasjátékban?
Kétféle taktikát szoktam játszani.
1. A búza/érc taktika. Ezekre fokuszálok. Megpróbálok megszerezni egy buza kikötőt is. Akár az első települést már oda is teszem, hogy legyen egy jó váltó kikötőm. Persze a jaték elején fontos a tégla, fa de amint van 2-2 településem búza, érc mezőn jó számokkal. onnantól fölös lesz a tégla , fa. Körbeépíted a buza, erc mezőidet. fejlesztés kártyákra gyúrsz. Játék vége felé nem leszel rászorulva senkire mert annyi búzád lesz, hogy a búza kikőtödben mindent meg tudsz venni. Plusz általában nekem van így mindig a legtöbb ércem és búzám. így a többi játékos szivesen ad érte nekem bármit. Mivel több fejlesztést lapot veszek barkinel én vagyok mindig a legnagyobb lovagi hatalom is , plusz 2-3 + pont fejlesztő lapokból. pl. : van 5 településem , +2 lovagi hatalom,
+2-3 pont fejlesző kártyából, így már majdnem megvan a győzelem pedig , még nincs is városod. 1,2 települést fel fejlesztel és győztél is. vagy sok búzábol, ércből üzletelsz téglát , fát és ragyúrsz a leghosszabb útra is az is +2 pont. Legtöbbször ezt csinálom és sokszor eredményes mert én leszek a legnagyobb buza, érc tulaj és a többiek rám lesznek szorulva. de te nem leszel rájuk.
2. van még a tégla / fa taktika ez kevésbé tartom eredményesnek. játék elején ellehet húzni gyorsan utakkal településekkel. de mivel a tégla,fa a játék vége felé nem fontos nyersanyag ezért nehéz dolgod lesz ugy nyerni főleg ha nincs tégla vagy fa kikötőd.
ajánlom a lovagok és barbárok és a tengeri utazó kiegészítőt. Mi a hármat egyszerre játszuk nagyon megdobja az élményt. Az alapjáték unalmas lesz egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!