Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Normális, hogy egy hét alatt...

Ityesz kérdése:

Normális, hogy egy hét alatt kb.10q fa elfogy 40kw-os új kazánunkban?

Figyelt kérdés
200 négyzetméter körüli épületet fűtök, plusz a hasznos melegvíz is erről működik.(500l-es puffer) Alul padlófűtés, felül lapradiátor. Egész nap fűtök úgy, kb. 70 fokra van az előremenő víz állítva. Ytong házról van szó, fafödém mennyezettel. Hogyan kellene beállítanom a fűtést,hogy lehetőleg 20 C°-fok körül legyen a hőmérséklet mindenhol? Most a hálóban,fürdőben ami a földszinten van, legtávolabb a kazántol átlag 15C°-körűl van. Néhol a házban azért eléri a 20-at is. Mit tegyek mert ezt már fával sem -bírjuk? A szerelőre, aki csinálta nem számíthatok mert soha nem ér rá. Annyit mondott, hogy állítsam 70-re azt fűtsek.

2016. dec. 17. 03:27
1 2
 1/11 anonim válasza:
Hát, én havonta használok ennyit kb, 300 légköbméterre. Vadiúj nyílázzárókkal, 20 cm-es tetőszigeteléssel, viszont a fal még nem lett szigetelve. Szóval nekem soknak tűnik, még akkor is, ha kb kétszer annyi légköbmétert fűtesz. Nálam is 70 fok az előremenő és kellemes meleg van. Eléred a 70 fokos előremenőt? Mert akkor ki kellene fűtenie a házat. Elég száraz a fa? Mert ha nem, akkor nehéz.
2016. dec. 17. 11:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen eléri. Sőt egész nap megy 70-en, mégis hideg van.
2016. dec. 17. 12:18
 3/11 A kérdező kommentje:
Csontszáraz puhafával megy főleg, plusz keményfa félszáraz.
2016. dec. 17. 12:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Így látatlanban szerintem az utcát fűtöd. Több megy el a kéményen,, mint kellene. Valóban állítsd magasabbra az előremenőt.
2016. dec. 18. 11:05
 5/11 A kérdező kommentje:
Szerintem is az utcára több megy. Ha beállítom 70-re az előremenőt, eléri a kazán is a 70-et, lezárom a huzatszabályozót, egy darabig jól működik de, ahogy leáll a keringeztető a hideg víztől ami vissza jön vagy nemtudom, vissza hűl a kazánhője is ami gondolom normális de így szinte le sem tud zárni a huzatoló. Ez is aggaszt egy kicsit
2016. dec. 18. 14:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Nézd meg a visszatérő víz hőfokát. A kazánvédő szelepen elvileg be tudod lőni 60 fokra. De ha van puffer, mit szarakodsz a huzatszabályzóval? Fűtsél teljes kapacitással, és tárold el a hőt a pufferben. Arra való.
2016. dec. 18. 15:23
 7/11 A kérdező kommentje:
Pufferrből megy a hasznos melegvíz is.
2016. dec. 18. 20:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Használati melegvízre gondolsz? Azt hőcserélőn szokták keresztülkergetni. Gondolom nálad sem a radiátorból visszatérő trutyis víz megy a mosogatóhoz. 500 liter víz hőtartalma egyébként sem kellhet HMV-nek.
2016. dec. 19. 05:47
 9/11 Ati0611 válasza:

Két problémát vetettél fel:

1: sok fa fogy el

2: hideg van a lakásban(a 20 fok is hideg, ha állandóan megy a fűtés, a 15 meg főleg. Mi lesz februárban,- 15 fokos kinti hőfokban?)

Látatlanban nehéz megítélni, de két dolog lehetséges:

1: alul van méretezve a fűtési rendszered, ez padlófűtésnél gyakori probléma, ha nem tudja a szerelő, hogy hova hány méter csövet teker le, hogy 1 körre egyáltalán mennyi csövet lehet tekerni. Azt írod, hogy a padlófűtéses rész a hidegebb. Hány fokos vizet enged be a hőcserélő? 35-40 foknak kell lenni az előremenőben.(ez csak a padlófűtésre vonatkozik)Milyen vastag beton került a csövekre?

Radiátor egyszerűbb: NAGYON KÖZELÍTŐLEG: Légköbméter szorozva kb 50-el, pl 5*4 méteres helység 2,7 m belmagassággal 2700 W-ot igényel minimum. Ez kb egy 600 mm magas, 1400 mm hosszú DK lapradiátor. Ha ennél kisebb, az kevés.

Lehetséges probléma még: Túl gyorsan megy a szivattyú, próbáld kisebb fokozatra állítani. 70 fokos előremenőnél a kazánnál kb 50 fokos visszatérőnek kell lennie.Ha gyorsan teker, a visszatérő is ugyanolyan meleg, mint az előremenő. Nem túl nagy a kémény? Ha igen zárj hátul a füstcső pillangóján.Egyáltalán be lett szabályozva a fűtési rendszer, vagy csak kész lett és ennyi? Egyébként egy 40 kw-os vegyeskazán kb 600 légköbmétert tud befűteni, de abba a födémvastagságot is bele szokták számolni a gyártók, egy picit karcsúnak tűnik. Lehetne egy picit nagyobb a kazán. De ettől még ebben az időjárásban vígan el kéne látni a dolgát.

Az, hogy sok fa fogy el, egyenes következménye annak, hogy valami nem stimmel a rendszerben. Szerintem egy komolyabb átnézés szakember részéről megoldhatná a problémát, de ne a régi szerelővel. Én, ha valamit megcsinálok és gond van a munkámmal, a lehető legrövidebb időn belül kijavítom.

2016. dec. 20. 18:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Igen használatira gondoltam. Nem trutyis víz jön, hanem a pufferből átmegy a használati a bojlerbe és onnan a házba. Utolsó hozzászolónak is nagyon köszönöm a kimerítő válaszát, amiket felsorolt itt valószínűleg minden előfordul. Már szóltam egy másik szerelőnek remélhetőleg még az ünnepek előtt beállítja a fűtést. Boldog karácsonyi ünnepeket mindenkinek
2016. dec. 21. 05:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!