Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Német házi feladat. Mit írjak?

Dóri169 kérdése:

Német házi feladat. Mit írjak?

Figyelt kérdés

Ma kaptunk Németből egy házi feladatot.

Már csak januárba lesz óránk, de gyors meg szeretném írni. Sose jó az utolsó napokban "vacakolni", most még ráérek, tudjátok...:)

Szóval olyan házit kaptunk hogy megnéztünk egy filmet.

https://www.youtube.com/watch?v=FdzvGCVIZK8&t=833s

Itt a link.

De a filmet csak 28:30 ig néztük [kb.]

Azt mondta a tanárnő hogy ne nézzük tovább, az a feladat hogy egy A4-es papír felét írjuk teli, azzal hogy mit fejez ki ez a film, mi a véleményünk stb...

De nem tudom hogy mit írjak. Meg sem tudom fogalmazni..:(

Valaki pls segítene..:)

Köszönöm :*

2016. dec. 16. 17:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Azon mi nem tudunk segíteni, ha képtelen vagy önálló gondolkodásra és véleményformálásra.
2016. dec. 16. 18:16
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem...

Nem erről van szó. Nekem is van véleményem, csak úgy érzem hogy több is van róla, és meg sem tudom őket fogalmazni, úgy érzem hogy pár mondatban megtudom őket írni, és az kevés egy A4-es papír feléhez képest.

És az igazság az hogy rég óta tanulok németet, vagyis...eddig olyan tanárunk volt aki nem igazán tanított...Órákról késett SOKAT. szünetekbe akart volna tanítani. ...

És emiatt nem tudok a szövegből sem sokat kivenni. Magyarul is kerestem a filmet de nem találtam. Ezért írtam ki a kérdést..

2016. dec. 16. 18:25
 3/10 A kérdező kommentje:

Hát, megpróbáltam össze szedni a gondolataimat, Sajnos nem igen értem amit a szereplők beszélgetnek. Szinte pár szót. Az sem segít... Pl, olyanokat hogy "Természetesen"...szóval igen.:/

De a cselekedeteikből próbáltam véleményt alkotni. HÁT ez lett belőlle :

--------------------------------------------------

A film első fele amit láthattunk órán, arra tanít hogy mindegy ki milyen adottsággal rendelkezik, hozhat az élet is "meglepetéseket, vagy csodákat"

Van egy család, aki nagyon gazdag, a szülők jómodoruak. Van három gyermekük, két tinédzser, és egy kissebb. [Két lány, és egy fiú]

A kissebb lány fellépésekre jár, mivel tud bőgőzni. A szülei nagyon büszkék rá. Bár a kislány kicsit fél hogy elront valamit a fellépése közben.

Míg a szüleik megtesznek mindent megadnak gyermekeiknek hogy boldogok legyenek, addig sajnos a két tinédzser gyerekek kezd elkényesztettként válni.

A lánynak elromlik a telefonja, és sajnos egy kissebb probléma miatt a szülők nem tudják megveni, de azt is szeretnék hogy a gyerekek önállóak legyenek, és

megélhetést biztosítsanak maguknak. Ezérdekben azt teszik, hogy a gyermekeik önállóak legyenek, iskolába küldik őket. Mind a kettő gyerek természetesen ezt nem túl nagy örömmel fogadják.

[SŐT...]

A lány mikor iskolában van gyakran úgy érzi hogy kinevetik őt, és megalázottnak érzi magát.

Egy nap a fiú észre veszi hogy egy másik fiút épp össze vernek a szekrényeknél. Oda megy, és megvédi. Megmondja nekik hogy fejezzék be, mert ez semmire sem megoldás.

Az összevert fiú megköszöni, de rájön hogy a telefonja teljesen összetört. A fiú oda adja neki a saját telefonját.

--------------------------------------------------

De valószínű, vagyis előfordul az is hogy nem erről szól a történet, ez csak az én kis fejem szüleménye. Ezért bocsánatot kérek ha így van. Csak én ezt szűrtem le.

Ezért kérném valaki segítségét hogy mi is történik pontosan vagy mit kellene tennem. :(

2016. dec. 16. 18:43
 4/10 A kérdező kommentje:

Fuu..most jutott eszembe ez nem jóó.

Mert ha jól értelmezem. Elköltöznek, és emiatt ÚJ suliba akarják őket tenni.

Nem pedíg iskolára kényszerítik őket TÉNYLEG. :o

2016. dec. 16. 18:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Látod, odafigyelsz és megy. Sok sikert.
2016. dec. 16. 19:01
 6/10 A kérdező kommentje:

JAVÍTVA :

A film első fele amit láthattunk órán, arra tanít hogy mindegy ki milyen adottsággal rendelkezik, hozhat az élet is "meglepetéseket, vagy csodákat"

Van egy család, aki nagyon gazdag, a szülők jómodoruak. Van három gyermekük, két tinédzser, és egy kissebb. [Két lány, és egy fiú]

A kissebb lány fellépésekre jár, mivel tud bőgőzni. A szülei nagyon büszkék rá. Bár a kislány kicsit fél hogy elront valamit a fellépése közben.

Míg a szüleik megtesznek mindent megadnak gyermekeiknek hogy boldogok legyenek, addig sajnos a két tinédzser gyerekek kezd elkényesztettként válni.

A lánynak elromlik a telefonja, és sajnos egy kissebb probléma miatt a szülők nem tudják megveni,sőt, el is kell költözniük egy kisebb lakásban

és emiatt a gyerekeket új iskolába küldik. A gyerekek természetesen ezt nem túl nagy örömmel fogadják.

[SŐT...]

A lány mikor iskolában van gyakran úgy érzi hogy kinevetik őt, és megalázottnak érzi magát.

Egy nap a fiú észre veszi hogy egy másik fiút épp össze vernek a szekrényeknél. Oda megy, és megvédi. Megmondja nekik hogy fejezzék be, mert ez semmire sem megoldás.

Az összevert fiú megköszöni, de rájön hogy a telefonja teljesen összetört. A fiú oda adja neki a saját telefonját.

--------------------------------------------------------

Igen, köszönöm. Próbálok odafigyelni, nem is erről van szó.

Csak mi van ha más történik, mármint például nem is költöznek el, csak elutaznak...stb..szóval ez így nem jó..

Tényleg nem teljesen tudok németül ...khmm...sőt..

Az meg a másik hogy azt kérték hogy azt írjuk le hogy maga ez a fél óra a filmből mire utal..

Nem pedíg azt hogy mi történik benne..

De én meg csak ezt tudom leírni.:/

Mindegy leírom ezt legalább azért a tanár lássa hogy..próbálkozok.:S

2016. dec. 16. 19:18
 7/10 A kérdező kommentje:

Egy barátnőm próbált rávilágítani a lényegre a filmel kapcsolatosan, hogy ő mit vesz ki, és összeraktuk ketten a véleményeinket és hát megalkottam :D

Szóval köszi, de már kész.:))

2016. dec. 16. 19:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem fogj egy lapot, fordítás el 45°-ban, és bazi nagy betűkkel írj lé annyit, hogy "JÓ VÓ'T", nem tudom németül ez hogy van. Azt nem mondta, hogy hány sort, hány mondatot mekkora betűmérettel milyen szögben írd a papírra.
2016. dec. 22. 13:35
 9/10 anonim ***** válasza:
8. vagyok, *fordítsd. Megőrít az automata javítás
2016. dec. 22. 13:36
 10/10 A kérdező kommentje:

Hehe köszi az ötletet :'D

Azért jót nevettem :))

2016. dec. 22. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!