Át lettem szoktatva? Ha igen, lehetek még újra balkezes?
Anyám tagadja, hogy átszoktattak volna, de a gyerekkorom nagy részét nem vele töltöttem, úgyhogy mégis megeshet. Kiskoromban sokszor tükörírással írtam, tudok úgy is mindkét kezemmel, és rendesen írni is mindkettővel. Most direkt megfigyeltem, bal kézzel cigizek, integetek, stb... Sok mindent. Az evőeszközt is balkezesen fogom. Meg majdnem mindent, talán csak vágni nehezebb, és bal kézzel lassabban rajzolok. A hűtőt is ballal nyitnám, ha kézre állna, az egeret is ballal mozgatom. Mindez úgy tűnt fel, hogy nemrég megsérült a jobb kezem, és azt vettem észre, hogy nem is zavar. :D Az utóbbi napokban direkt bal kézzel írok, annyi a baj, hogy ronda (jobb kézzel is ronda), és néha megfordítom a T betűt, vagy rosszul kapcsolom össze őket.
Most akkor én milyen kezes vagyok? Tudom, hogy bagatell, de azért fura.
Nem tudom, számít-e, de azt hallottam, átszoktatásból adódhatnak tanulási zavarok. Diszkalkuliás és enyhén figyelemzavaros vagyok. Lehet ettől? :S Ha teljesen visszaszoknék bal kézre, elmúlna?
(Testvérem balkezes.)
Te valójában balkezes vagy, akit megpróbáltak átszoktatni, de nem sikerült teljesen.
Mindenképpen hasznos, ha megtanulsz bal kézzel is írni.
A figyelemzavar lehet ettől, a diszkalkulia nem valószínű, inkább diszlexia és diszgráfia lehet a következmény. Ha már nem vagy gyerek, a visszaszokással ezek már nem múlnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!