Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Át lettem szoktatva? Ha igen,...

Át lettem szoktatva? Ha igen, lehetek még újra balkezes?

Figyelt kérdés

Anyám tagadja, hogy átszoktattak volna, de a gyerekkorom nagy részét nem vele töltöttem, úgyhogy mégis megeshet. Kiskoromban sokszor tükörírással írtam, tudok úgy is mindkét kezemmel, és rendesen írni is mindkettővel. Most direkt megfigyeltem, bal kézzel cigizek, integetek, stb... Sok mindent. Az evőeszközt is balkezesen fogom. Meg majdnem mindent, talán csak vágni nehezebb, és bal kézzel lassabban rajzolok. A hűtőt is ballal nyitnám, ha kézre állna, az egeret is ballal mozgatom. Mindez úgy tűnt fel, hogy nemrég megsérült a jobb kezem, és azt vettem észre, hogy nem is zavar. :D Az utóbbi napokban direkt bal kézzel írok, annyi a baj, hogy ronda (jobb kézzel is ronda), és néha megfordítom a T betűt, vagy rosszul kapcsolom össze őket.

Most akkor én milyen kezes vagyok? Tudom, hogy bagatell, de azért fura.

Nem tudom, számít-e, de azt hallottam, átszoktatásból adódhatnak tanulási zavarok. Diszkalkuliás és enyhén figyelemzavaros vagyok. Lehet ettől? :S Ha teljesen visszaszoknék bal kézre, elmúlna?

(Testvérem balkezes.)

2010. ápr. 30. 09:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem menj pihenni, ez semmiben se rontja az életed :D
2010. ápr. 30. 12:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Te valójában balkezes vagy, akit megpróbáltak átszoktatni, de nem sikerült teljesen.

Mindenképpen hasznos, ha megtanulsz bal kézzel is írni.

A figyelemzavar lehet ettől, a diszkalkulia nem valószínű, inkább diszlexia és diszgráfia lehet a következmény. Ha már nem vagy gyerek, a visszaszokással ezek már nem múlnak el.

2010. ápr. 30. 12:09
 3/5 anonim ***** válasza:
nem biztos hogy átszoktattak. lehet hogy kétkezes vagy. ilyen is van
2010. ápr. 30. 13:38
 4/5 anonim ***** válasza:
így van, anyukám is kétkezes, igaz, írni nem is próbál bal kézzel, de sok minden másban nagyon is ügyes a bal keze. jómagam azt hittem talán több is, mint 30 évig, hogy jobb kezes vagyok, de amióta sokat fáj a jobb kezem, a csuklóm, az ujjaim, a bal kezemmel elég ügyesen csinálok sok mindent. lehet, hogy én is kétkezes vagyok?
2010. máj. 1. 07:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Előzőnek: te jobbkezes vagy, de mivel fáj a jobb kezed, lassanként egyre többet használod a balt, így az egyre ügyesebb.
2010. máj. 1. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!