A Mór nekem túl régiesen cseng. A Vendelről ha akarom ha nem az jut eszembe hogy Joshi Barathban volt egy Vendel nevű fickó aki nem volt egy zseni. A Vendel alapból sem egy jó választás, nem szép.
A Félix nagyon jó név. Szerintem aranyos fiúnak, viszont egy hátránya van nem lehet becézni. De szerintem így is szép.
A Mór túl öreges,komor hangzású egy babának/kisfiúnak,és nekem sajnos nagyon negatív dolog jut róla eszembe,a móri mészárlás:-(
A Félix mifelénk csak kutyanév,rengeteg kutyust ismerek ezzel a névvel,úgyhogy csak erre tudok asszociálni.
A Vendel viszont nagyon tetszik,kellemes hangzású,aranyos és modern. Az egyik kolléganőm kisfia Vendel,nagyon cuki,illik rá és mindenki dícséri.Egy másik névvel is kombinálhatod,pl. Vendel Máté nagyon tetszik.
Mór nekem nagyon beszélő név, mórok és szerecsenek jutnak róla eszembe, márpedig ez nem igazán fog illeni az én gyerekemre, de a legtöbb magyar gyerekre sem.
Vendelről nekem szintén a vandál népcsoport, amiből származik. Vandál szónak meg nem véletlenül lett negatív jelentéstartalma az idők során melléknévként.
Félix nagyon tetszik, csak kissé idegen hangzású.
A Mór nekem nagyon komoly, rideg hangzású, felnőtt férfinak sem tudom elképzelni, nem hogy gyereknek.
A Vendel szerintem szép, kicsiként, becézve Vendi aranyos.
A Félix is tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!