Mi a külömség a replica, és az eredeti között?
Az a lényeg, hogy most kaptam egy Jordant, és szeretnék még egy sport cipőt, márkást
De mivel kimerítettem a kereteket az előzővel, olcsóbbat szeretnék
És egy Adidas Nomadra gondoltam, csak drága
És, inkább replicát veszek
De mi a külömbség?Mikor fullra ugyan az a 2, és még a BOOST-on is a kis kiálló izék ott vannak
Talán az anyag, vagy a minőség?
Ja és mellékesen, egy rendes Adidas csomagolásba jön!
Úgy általában – cipőtől, meg úgy terméktől függetlenül – van egy eredeti termék. Annak van egy gyártója. Ehhez tartoznak bizonyos termékjellemzők, a termék minősége. Meg tartoznak a gyártóhoz is jellemzők, hogy mennyire megbízhatóak a termékei, mennyi a selejt aránya, milyen a cég szervizhálózat, ügyfélszolgálata, milyen garanciát vállal, hogy és mennyi idő alatt tudod a garanciát érvényesíteni, stb…
A replika lehet, hogy anyagában is, felépítésében is megegyezik az eredetivel. De nem biztos. Lehet egy fél mm-rel vékonyabb anyagot használnak, vagy kevésé minőségi anyagot. De ha teljesen ugyanaz az alapanyag és a tervrajz, akkor is kérdés, hogy a gyártó mennyire szűri ki a selejteket, hány problémás áru kerül a piacra. Megint kérdéses, hogy mennyi garanciát vállal a gyártó és mire. Megint kérdés, hogy hol tudod a garanciát érvényesíteni, mennyi időbe telik a garancia érvényesítése, mennyire szőrszálhasogató a garancia érvényesítése.
Mindezeket nem lehet tudni, ezért nem lett a gyártó közismert. De egy biztos. Aki replikát gyárt, az spórol. Kispórolja az egészből az innovációt, hiszen nem neki kell megtervezni az adott terméket, ehhez szakembereket, eszközöket fizetni. De valószínű a gyártó máshol is spórolni fog, az anyaghasználatban, a garanciánál, bármiben.
Ha márkás cipőt akarsz venni, akkor legyen meg hozzá a megfelelő anyagi helyzeted. Ha ez nincs meg, akkor vegyél egy cipőt, ami a pénztárcádnak sem annyira fáj, és nem is néz ki rosszul. De a replikát kerülném. Ha valaki egy 100 000 Ft-osnak látszó terméket vesz 20 000 Ft-ért, pusztán azért, hogy elhitesse, hogy ő megengedheti magának azt a 100 000 Ft-ot, az egy olyan jellemhiba, amiből sokan élnek meg jól, egy ilyen üzletnek soha nem a vevő a nyertese.
Egyébként még az is elő szokott fordulni, hogy van egy gyártó, aki szavatol egy adott minőséget. Ami átmegy a minőségi ellenőrzésen, az a saját nevén jelenik meg. Amelyik termékkel valami apró probléma van, de még használható, azt meg lehet, hogy egy noname „gyártónak” adja el, hogy értékesítse ő a saját nevében, de ha a minőségi probléma miatt a vásárló elégedetlen, ne az eredeti gyártót, hanem a noname gyártót szidja.
Én elég idős vagyok ahhoz, hogy én még használtam floppykat. Voltak neves gyártók, kezdetben a 3M, majd a Verbatim. Ha abból vettél 20-at, akkor 99,99%, hogy mindegyik lemez jó volt. De lehetett kapni felirat, logó mentes, fehér dobozba csomagolt floppykat is. Köztitok volt, hogy ezek ugyanazoktól a gyártóktól származnak, csak mondjuk egy hibás szériából, ezért a gyártó nem adta a nevét hozzá. Ha ebből vettél 20-at, abból 1 tuti, hogy vagy nekifutásból volt használhatatlan, vagy 1 hónap múlva vált azzá. Viszont fele annyiba került. Mi ezt vettük persze, mert még mindig jobban jártunk. De egy cég, ahol a floppyt nem arra használták, hogy átvigyenek egy progit az egyik gépről a másikra, hanem biztonsági mentésre, fontos adatok tárolására, az meg megvette a márkás lemezeket.
"Ja és mellékesen, egy rendes Adidas csomagolásba jön!"
Innentől kezdve biztos, hogy egyszerű hamisítvány. Ha ugyanis valaki valamit gyárt, de egy másik gyártó csomagolásában forgalmazza, az jót nem jelent...
Igen!Köszönöm a választ!
Sok mindent megértettem
De elvileg ez egy cég, ami "nagyker" áron adja, és ezért 30-40% olcsóbb...
És mint említettem, a márka adja hozzá a nevét, mivel mindenki tudja hogy jogi okokból hamisítani így nem lehet, a logolopás miatt..
És az, az R betű sincs hiába a cipőn!
"De elvileg ez egy cég, ami "nagyker" áron adja, és ezért 30-40% olcsóbb..."
Ez elég homályos. Most akkor eredetit árulnak nagyker áron, vagy hamisat?
"És mint említettem, a márka adja hozzá a nevét"
Olyan nincs. Egy cipő vagy Adidas, vagy nem. Nincs olyan, hogy Adidas de mégsem.
"mivel mindenki tudja hogy jogi okokból hamisítani így nem lehet, a logolopás miatt.."
A hamisításnak pont az a lényege, hogy a nem Adidas cipőre ráteszik az Adidas logót. Ettől hamisítás.
"És az, az R betű sincs hiába a cipőn!"
Azt szerinted mennyiből áll rányomtatni?
Miért nem linkeled be? Sokkal okosabbak lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!