Hogyan hegesszek korrózióálló (saválló) anyagot awival?
Figyelt kérdés
tanfolyamon tanultam awi hegesztést ott kizárólag csak szénacél csöveket illetve lemezeket hegesztettünk. viszont most próbamunkán saválló cső illetve lemez lesz. Miben más a hegesztése mint a szénacélé? Mire kell odafigyelni?2016. nov. 6. 18:59
1/3 anonim válasza:
Talán az utolsó segít:
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__3373698-a..
2/3 goaus válasza:
Ami fontos: ne izgulj, ha ügyes vagy szénacéllal, menni fog az savállóval is. Ami nagy különbség, az az olvadék kialakulása, és e saválló ha tulmelegszik, nehezebb kezelni. Haladósabbra kell venni, nagyon nehéz így elmondani, mert ugye függ poziciotol, anyagvastagságtól, pontosan milyen anyag mert savállóban is van tucatnyi. Ne izgulj rajta, érdemes a youtubon rákeresni hogy tig welding stainless steel, és ott elleshetsz egy két dolgot. Sok sikert a próbára!:)
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) sikerült beszerezni 60as saválló csövet ez lesz próbamunkán is, gyök meg takaró beforgatva úgyhogy pozíció könnyű, tudtam gyakorolni teljesen más, a gyök kicsit odaég de arra gyanakszom hogy mivel nem tudtuk megoldani az öblítést tábori körülmények között ez befolyásolhatja kicsit.. de felcsiszolás után szépen össze van olvadva illetve beolvadva (annyi h gyökvédelem híján csúnya gyök oldal) a takaróvarrat az meg még könnyebb mint szénacélnál:D lemezt is tudtam hegeszteni az se bonyolult még vékonyabbat szereztem mint amilyen a próbamunkán lesz az is ment szóval remélem nem lesz gáz..
2016. nov. 13. 14:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!