Van a Bibliában olyan rész, ami arról szól, hogy inkább ne sértsük meg a másikat / ne okozzunk nekik kellemetlenséget az igazság elmondása helyett?
Keresztelő János megmondta az igazat: Lefejezték.
Jézus elmondta az igazat: Keresztre feszítették.
Az apostolok elmondták az igazat: Mártír halált haltak.
Te mit tennél?
Az első válaszolóval értek egyet. Ha az igazság nem párosul szeretettel, önmagában semmit nem ér.
„És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyükről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok. „
Szerintem ez alkalmazható azokra a helyzetekre, amikor valakinek megmondhatnánk feketén-fehéren, hogy mik a hibái, de ezzel sem a kapcsolatnak nem teszünk jót, sem az illető nem tanul belőle, csak a rosszindulatot fogja látni. Viszont ha megértéssel-szeretettel közöljük ugyanazt, az egészen más. Nagyon nem mindegy a közlés módja. Sőt van, amikor jobb hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!