A tengerimalacom valószínűleg terhes mit kell tenni ijenkor és ha van/volt malackátok és terhes is volt belehalt?
Ha vemhes, annyit tehetsz, hogy gondolkodsz, hogy hová tegyed a szaporulatot. Mert egyszer csak sokan lesznek. Nem fog elpusztulni, a legtöbb esetben szépen elintézi a dolgokat, csak nyugalmat ígényel.
Ne izgulj, bővül a család!
Mi nem is tudtuk hogy terhes, mert elég nagyok voltak mikor kaptuk, nem látszódott a különbség a hím, és a nőstény között. Reggel, mikor etetni mentem, akkor vettem észre hogy vannak picik. Többször is megjátszodta ezt velem, hogy néha többen vártak... Egyedül gondoskodott róluk, nem volt semmi bajuk.Fontos, hogy ne fogdosd az újszülötteket. Kb. 2dik napon kezdenek szénát rágcsálni, az mindenképpen legyen a nagyoknak is, nagyon fontos!!! Aztán már ették a murkot, almát... stb.
Egyszer történt, mikor hármat szűlt (addig csak 1-et, 2-t) fiatal nőstény, nem tudta kihordani mind a hármat, elég picik is voltak mikor születtek, az egyik nem maradt meg... Nem tudom, hogy úgy született, vagy szűlés után pusztult el,mert reggel találtm rá akkor is. Amúgy semmi aggodalom, most nem akartalak ezzel megijeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!