Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Két éve házasodtam, de már 1...

Természetes egészség kérdése:

Két éve házasodtam, de már 1 éve külön élek a férjemtől. Kaphatok-e asszonytartást?

Figyelt kérdés

2016. szept. 28. 19:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Mire föl? Nem vagy teljes értékű felnőtt ember???
2016. szept. 28. 20:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Válaszokat továbbra is várom. Kérem az írjon aki tudja a választ vagy ezzel foglalkozik. Ide nem illő hozzászólásokra nem áll szándékomban válaszolni.
2016. szept. 28. 21:25
 3/10 anonim ***** válasza:
mit?
2016. szept. 28. 22:15
 4/10 Eszter76 ***** válasza:
Melyik országban? Magyarországon nem szokás asszonytartást fizetni (így kapni sem).
2016. szept. 28. 22:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi a bajod, de a válasz tömören: nem. Ez így jó?

Miért is kellene fizetnie?

2016. szept. 28. 23:07
 6/10 anonim ***** válasza:
lol
2016. szept. 29. 06:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Lássuk tehát, mire van szükség egy pozitív eredménnyel kecsegtető kereseti kérelem előterjesztéséhez. A jogalkotói alapvetés az, hogy a házastársak egymás iránti felelőssége a bontással nem szűnik meg. A Csjt. 21. §-a ezt a felelősséget mint tartás iránti igényt fenntartja, az együttélés megszakítása és a házasság felbontása utáni időszakra is. A jogszabályhely három együttes feltételt szab. Első az igénylő önhibán kívüli rászorultsága, második az igénylő vonatkozásában az érdemtelenség hiánya és végül az, hogy a kötelezett teljesítő képes legyen legalább olyan mértékben, hogy a megítélt tartás az ő, és a tartásra a volt házastárssal egy sorban jogosultak megélhetését ne veszélyeztesse.
2016. szept. 29. 11:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Privátban írok.
2016. szept. 29. 21:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Megkaptam a privátot, rögtön le is tiltottalak. Nem hinném, hogy bármelyik feltételnek megfelelnél. Illetve biztos vagyok benne, s eléggé ellenszenves is a törekvésed.
2016. szept. 29. 22:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Semmi gond, azóta kaptam levelet egy hozzáértőtől. Elmondtam neki az esetet és mivel hasonló cipőben járt nagyon segítőkész. További válaszokat előre is köszönöm, de már nem kérek, van segítség, így már tárgytalan.
2016. szept. 30. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!