Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan engedjünk el valakit...

Hogyan engedjünk el valakit akit szeretünk?

Figyelt kérdés
Elhagytam a barátomat 6 év után,de sajnos nagyon megbántam. Neki fél éve már van más,de érzem még hogy szeret,vagy legalábbis kicsit ragaszkodik hozzám. Nagyon nagyon szeretem és szeretném vissza kapni,de nem tudom mit tehetnék? Ő már együtt él mással és szereti is,de 6 év nem múlhat el ennyi idő alatt. Nem akar békülni,de közben másoknak mást mond..

2016. szept. 26. 09:09
 1/9 A kérdező kommentje:
vissza kaphatom még,vagy elkell engedjem? De hogyan?
2016. szept. 26. 09:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

El kellene engedni.. ha visszacsábítanád is -trükkökkel- már nem ugyanaz a kapcsolat lenne, ami volt - egy másik lenne. De egy másik kapcsolatot pedig tisztán is létre tudsz hozni. A ragaszkodás nem szeretet. Az lehet itt benne.

Ha igazán szereted, akkor pedig engeded, hogy boldog legyen az új választásában. Miért? mert szereted, és azt akarod, hogy boldog legyen.

2016. szept. 26. 09:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Gondold végig alaposan, hogy miért, mi miatt hagytad el. Nyilván megvolt rá az okod. Ha újra összejönnétek és az oka a szakításnak ugyanúgy fennáll, akkor pár hónap múlva ugyanott tartanál.

Sokan azért menekülnek vissza a régi párkapcsolatukba, mert nem bírják elviselni hosszú idő után a magányt, nincs meg a kellő önbizalmuk, hogy ismerkedjenek újra, ezért inkább a "langyos vizet" választják, de a biztosat.

Sokan azt is félreértelmezik egy kapcsolatban, hogyha elmúlik a szerelem, márpedig mindenhol ez a lángolás el fog múlni, utána egy sokkal magasabb rangú érzés, a szeretet jön. A lángolás még elő-elő jön, de már nem úgy, mint az elején és ez teljesen természetes. Szóval pont sokan akkor szakítanak, amikor a kapcsolatuk egy magasabb szintre ért, amikor a végtelen bizalom és szeretet van.

Van, aki ezt nevezi tévesen kihűlésnek és keres inkább új kalandot, pedig akkor újra és újra meg fogja járni ezt az utat, hiszen minden lángolás elmúlik idővel.

Szóval nem mindegy, hogy miért hagytad el, hogyan váltatok el, ha újra is kezdenétek, nagyon meg kéne dolgoznod azért, hogy elnyerd ismét a bizalmát, már ha sikerül egyáltalán. Akit egyszer elhagyott a párja, utána már mindig a tüske benne lesz, hogy megtetted, képes vagy rá újból, ehhez végtelen türelem kell ám.

Miért lenne neked jó, ha újra együtt lennétek? Nem jönnének elő ismét a gondok? Akkor már tudnád kezelni?

Vagy tegyük fel, berobbanna ma az életedbe álmaid férfija, akkor is a régit választanád? Csak azért ne csábítsd vissza, hogy ne legyél egyedül, mert rövid időn belül boldogtalan leszel.

Ha igazán szereted és megbántad őszintén, akkor szerintem van esélyed, de szépen, fokozatosan, mert nem biztos, hogy miattad feladna egy jól működő kapcsolatot.

2016. szept. 26. 09:36
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! Lehet még egyszer megkeresem ha akkor is elutasít hagyom. Akkor ez nem a mi utunk.
2016. szept. 26. 19:14
 5/9 Busket válasza:
100%
21/f vagyok és a barátnőm 26 éves és másfél éve szakitott a barátjával akivel 7 évig volt együtt elmesélte nekem mert rá kérdeztem kiváncsi voltam és elmondod sok mindent az utolsó évüket együtt töltötték egy kisházba már olyan szinten voltak hogy lassan gyereket válalnak stb... és az említett utolsó 1 évben sok volt a vita köztük,az utolsó veszekedéssek a barátnőm haza költözött a szüleihez.Idő múlva elkeztek beszélgetni gondolom 1-2 mig lenyugodtak a kedélyek és akkor a fiú elmondta hogy már nem szereti... BUUMMM bele a szivébe gondolom sajnálom a csajom mert szeretem de egy ilyet nehéz elfelejteni. Én tudom hogy ő még sokszor arra a fiúra vágyik meg bárcsak együtt lennének de az akkor volt most meg most van. Én is szeretem 1 lányt csak bamba voltam ez kb.8 hónapig tartott de tegnap is az exemel álmodtam..... köcsög dolog a szerelem
2016. szept. 26. 23:35
 6/9 A kérdező kommentje:
A legkocsogebb dolog! Nem rossz igy? Nem tudnek ugy lenni valakivel hogy en is masra vagyok es o is..
2016. szept. 27. 15:14
 7/9 Nikolett6 válasza:
Na, mi lett a vége? Sikerült vissza szerezned?
2023. szept. 14. 13:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem :) azóta megtaláltam a nagy Ő-t. Úton a baba is :)
2023. dec. 25. 20:56
 9/9 anonim válasza:
És nem volt nehéz elfelejtened? Meddig volt rossz neked?
2024. júl. 16. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!