Mi lehet az oka annak, hogy nem tudom kialudni magam?
Akkor tapasztaltam ilyet amikor szellemileg nem voltam kipihent vagy gondok foglalkoztattak.
Valamint olyat is megfigyeltem hogy a rossz levegőn szinte erőlködik a szervezet azért hogy hozzájusson a megfelelő "légnemű üzemanyagához". Ezért rossz levegőn alvás közben is terhelés alatt van a szervezet.
De például egy járműforgalomtól mentes erdőben, ahol nem csak sok az oxigén de a negatív töltésű ion is sok, ott nagyon üde és friss tud lenni az ember.
A megfelelő szellemi kipihentséget nem könnyű elérni pl. egy városi rohanó környezetben, iskola/munkahely után. De például a bakonyi érintetlen ősvadonban tett kirándulás szó szerint kiüti az agyat. Olyan helyen két legyet lehet ütni egy csapásra, jó levegő is van meg lelket pihentető környezet is.
Meg az életmódunk sem teljesen megfelelő. Ha azt csinálnánk amihez kedvünk van akkor valószínű nem így tanulnánk az iskolában és nem így dolgoznánk egy munkahelyen, nem így élnénk ahogy jelenleg. Az is kipihenteti a szellemet ha úgy élhetünk ahogy nekünk tetszik. A nyári szünetben valószínű tudtál aludni, mert jobban úgy élhettél ahogy akartál.
Fontos az is hogy lehetőleg teljesen sötétben aludjunk. Mert ha a szem fényt érzékel akkor nem termelődik alvást előidéző Melatonin hormon.
Valamint az éjszakai csend is fontos. Városon gyakran van éjszakai zaj, például utcán váratlanul bevágott kocsiajtó zaja is megzavarja a nyugodt alvást, csak megszoktuk.
Én egy falu széli szomszédmentes házban szoktam a legjobban aludni. Az volt a szülői ház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!