Árúszállítónak hová kell pakolnia a kiszállított árút? Van erre valamilyen jogszabályi előírás?
Árúszállitónak van meghatározott helye, hogy hová pakolhatja le a kiszállított árút, vagyis meddig mehet be az adott üzletbe, üzembe?
Ha a kedves ügyfél elvárja, hogy a szállító pakolja be neki a polcra a kiszállított árút, milyen előírások szerint lehet ezt tenni vagy elutasítani? Gondolom csak van ezekre vonatkozó előírások.
Szerintem nem kötelező a raktárba bevinni az árut. Csak a rámpáig, ha arra való rátolatás lehetséges.
Ne hagyd magad csicskáztatni, ha áruszállító vagy!
Régebben külön ember pakolta ki a járművet. A szállító az csak ide meg oda vezetett, meg gondoskodott az áru megfelelő rögzítéséről. Ha valami az úton elveszett / megsérült az volt az ő sara, azon felül semmi. Ma már a nagy spórolás jegyében a szállító általában a raktárba pakol, ami normál esetben néhány méter attól a helytől ahova beáll. A polcokhoz, bolthoz neki semmi köze. Arra alkalmaznak árufeltöltőket és eladókat. Emellett gyakorlati szempontból az üzlet alkalmazottai is szoktak segíteni a bepakolásban.
Én úgy tudom itt is leginkább az diktál, ki mit tud a másikból "kikényszeríteni" megegyezéskor. Ha a szállító nem akar pakolni, de más megteszi, lehet elesik az üzlettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!