A Lolita gyönyörű név mégis alig adják de vajon miért?
A Lolita a spanyol Lola név becézése.
Tudom, sokan ma már inkább a kislányos anime-szereplőket és a kissé barokkos-reneszánszos ruhák mai rövidebb változatait értik rajta,amik egyébként nekem még kifejezetten tetszenek is.
Összességében nincs vele semmi bajom, szép név, de én magyar gyereknek nem adnám.
"A Lolita a spanyol Lola név becézése." Nem az. Mint írtam már a latin Dolorosa becézése.
De lényegtelen, a kérdésre szerintem megfeleltünk. Azért adják kevesen ezt a nevet a gyereknek, mert nem akarják kínos helyzetbe hozni.
Előttem szóló: Nem akarok kötözködni, de szerintem nem írtam olyan nagy hülyeséget, ugyanis a név fejlődése a következő:
Doloróza - latin eredetű női név
Dolóresz - a Doloróza spanyol alakváltozata
Lola - a Dolóresz és a Karola spanyol becenevéből önállósult
Lolita - a Lola továbbképzése
De ez tényleg nem lényeges.
Ha latin lennék, talán megfordulna a fejemben, hogy ilyen jellegű nevet adjak a gyerekemnek, de Magyarországon... anyakönyvezhető, de semmiképp nem adnám.
Nem vagyok leragadva a tömegneveknél, de az ilyen importált nevek viselőit csúfolják ki a leggyakrabban, egyébként is furcsák a Tóth Madonna - jellegű nevek.
De ez úgy is a szülő döntése. Ha minden vágya, hogy így nevezze el a gyerekét, semmi baj vele, hiszen az általa kiválasztott legszebb nevet adta a gyermekének.
haliho!
lehet nem aktuális már a kérdés de én miután végignéztem az összes anyakönyvezhető női nevet, egyedül a Lolita keltette fel az érdeklődésem. Tisztában vagyok azokkal a dolgokkal is amikhez ezt a nevet kötik de ennek ellenére is szívesen venném fel második nevemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!