Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Félek a hajókon, miért, és...

Félek a hajókon, miért, és mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

12 évea korom óta valamiért félek a hajókon, egyszerűen nem merek semmire sem rszállni, ami a vizen lebeg, és többen vagyunk rajta. Ilyen a vizibicikli, és báilyen hajó.

Profin úszok, úszásra is jártam korábban, valamilyen papírt is kaptam, hogy le tudom úszni a 2000 métert egyhuzamban.

Ha a szüleimnek beszélek arról, hogy félek, és mr szó szerint könyörgök, hogy ne menjünk hajókra, egyszerűen kinevetnek, és azt mondják, hogy nem baj, hajózni megyünk, ha rámész meglátod hogy semmi értelme félni.

Múltkor is azért is hajókázni mentünk, és én szó szerint rettegtem, és nem mertem kinézni, a fölfpdet néztem ülve végig. Most is hajózni megyünk azért is, de én félek.

Félek, hogy elsüllyed, hogy élve elnyel minket, a szüleim és a testvérem nem tud úszni,félek, hogy végig kell néznem,ahogy megfulladnak, mert én nem tudom megmenteni őket...

Teljesen meg vagyok zakkanva, vagy létetik ilyen félelem?

Mit tegyek hogy leküzdjem?

Mit mondjak a szüleimnek, hogy ne menjünk hajókázni?

2016. aug. 27. 09:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Mondd el ezt így nekik. Aztán tanítsd meg őket úszni, ugorjatok be együtt a vízbe, maradjatok a víz alatt, játsszatok, élvezzétek. (Én amikor féltem és nem voltam még valami jó úszó, sellőnek képzeltem magam, akinek a víz alatt biztonságos.) Ettől jó emlékeitek lesznek a víztől és remélhetőleg ki fogsz merni nézni a hajóból. Olyan nincs, hogy elsüllyed és elnyel. Ha megtörténik, ti kiúsztok, és fél év múlva már csak egy jó sztoritok lesz! :)
2016. aug. 27. 12:22
 2/2 A kérdező kommentje:

Mondd el ezt így nekik. Aztán tanítsd meg őket úszni, ugorjatok be együtt a vízbe, maradjatok a víz alatt, játsszatok, élvezzétek. (Én amikor féltem és nem voltam még valami jó úszó, sellőnek képzeltem magam, akinek a víz alatt biztonságos.) Ettől jó emlékeitek lesznek a víztől és remélhetőleg ki fogsz merni nézni a hajóból. Olyan nincs, hogy elsüllyed és elnyel. Ha megtörténik, ti kiúsztok, és fél év múlva már csak egy jó sztoritok lesz! :)

Már elmondtam a szüleimnek így, de nevetek rajtam, hogy ez csak egy szimpla gyerekes kitaláció.

Hát megtanítani a szüleidet úszni, így leírva jól hangzik, de tettlegesen lehetetlenség. Nem szeretik a vizet, aosem megyünk uszodába. Nyáron megyünk strandra, de ők a mélly vízbe nem jönnek be, mert hideg, és úszni meg nem akarnak megtanulni. A testvérem meg még kicsi hozzá, és a füle is érzékeny, begyullad a víztől.

Én jó úszó vagyok. Nyáron is szoktam úszni, táborokban a Balatonban is, a víztől nem félek. De a hajóban egyfajta klausztrofóbiám van, akkor is ha nyitott a jármű. Tudom hogy nincs menekülés, körülöttünk 10 méter mélly víz, a part meg messze van. A hajó dülöngél, és én olyankor kapaszkodok ahova csak tudok, és rettegek.

Hogyan győzzem le a félelmemet? Ismerősöm azt javasolta, hogy csak úgy tudom legyőzni, ha szembenézek vele. Ma szembenéztem vele. De most még jobban rettegek, soha többet nem szeretnék vízi járműre szállni :(

2016. aug. 27. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!