Egy Trabant 601 es kocsiba milyen motor olajat vegyek?
10w 40 es esetleg vagy jobb a 15 w 40 és milyen márkát ajánlotok?.Annyi fajta van hogy már nem tudok eligazodni rajta.Ja és a nívó pálcát meg az olaj szűrőt meg az olaj leeresztőt olaj beöntőt hol találom meg ?Mert keresem de sehol sincs.És általában hány liter olaj kell bele?
Köszi.
Ez most komoly? A Trabant 601-es kétütemű, nem kell bele motorolaj és szűrő, de a benzinbe kell 1:40, vagy 1:50 arányban 2T olajat keverni!
Cserélhető olaj max. a sebváltójában van.
Benzinbe olajat??!!
Jó hogy nem már a hűtő vizébe is nem rakok olajat!
A 10W40 és a 15W40 nem játszik. 0W60-as szintetikusat igényel a Trabi. A nívópálca a jobb első sárvédőre van szerelve, azt onnan ki tudod pattintani. Azzal azt mérsz, amit csak akarsz, bár gyárilag benzinszintre van kalibrálva. Találsz a motorban egy jókora betöltőnyílást, oda mindenféle éghető anyagot be lehet önteni, így a motorolajat is. Sok szerencsét hozzá!
Ja, amíg el nem felejtem: a termosztátot feltétlenül nézd meg, a kétütemű Trabantok típushibája. Ha nem nyit ki időben, felforr a hűtővíz és még a vízszivattyú tömszelencéje is ki tud olvadni.
(ha ezeket komolyan veszed, videót kérek a megvalósításról :-)
Ne hallgass a sok tudatlanra! A Trabira gyárilag nem szereltek nívót, a fáradtolajat - a korszerű gyártástechnológiának köszönhetően - a kipufogón adja ki. A betöltőnyílást valamelyik ülés kiszerelésével éred el. 20W50-et kell belerakni. vagy 0W50-et, amelyikre van pénzed. a drágább ár a minőséget mutatja!
A hűtővíz a mellette lévő tartályba van! figyelj a szintre, 2-3 naponta szedd ki az ülést és ellenőrizd!
Hello! Az elöttem írók sok butaságot írtak ezért megpróbálok segíteni neked! A 2-ütemű trabantban külön van a kenése a váltónak! a hengert és a főtengelyt valamint a csapágyakat a benzinbe rakott 2-ütemű mototolaj keni!
A váltóolaj pedig keni a kuplungot a fogaskerekeket a váltóban a sok alkatrésszel együtt! A váltóolajat Mol kúton tudsz venni! Nincs számozása ha jól tudom a neve Trabantba váltóolaj ez azért jó bele mert pont olyan sűrű mint amilyen kell hogy legyen és így nem romlik el tőle a szabadonfutója! A benzinbe pedig csakis 2ütemű motorolajat tölts 1:50 keverési arányban! küldök egy linket ahonnan letudod tölteni a használati útmutatóját ez sokat segíthet neked! [link]
Néhány válasz után megszakadtam a röhögéstől. Trabant 601-es típusú kocsikat 2 ütemű motorral szerelték.
Nem kell bele külön olajat tenni, hanem a benzinbe kell keverni, lehetőleg jó minőségű 2T olajat (VIPcart vagy husqvarnát ajánlom). Ha városban használod akkor 1:50 arányban keverd, ha országúton akkor pedig 1:20. Ez azt jelenti, hogy 50-es keveréknél literenként 10ml olaj, húszas keveréknél literenként 50ml. Ha vegyesen használod akkor inkább 40-es keveréket csinálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!