Az egyik osztáyltársam ellopta tőllem az ezüst fülbevalóm de nem akarja visszaadni. Mi ilyenkor a teendő?
Egyrészt egyáltalán nem derült ki, hogy cigány lett volna az illető.
Másrészt: nem az ezüst fülbevaló ára háborította fel a kérdezőt (gondolom én), hanem maga a LOPÁS TÉNYE! A lopás lopás, értéktől függetlenül! Különben is, lehet, hogy a kérdezőnek az a fülbevaló nagyon fontos volt valami miatt, nem lehet mindig az anyagi oldalát nézni mindennek!
Ismét én vagyok: a jogi út lehet, hogy tényleg nem járható, mert ha jól tudom, van egy bizonyos összeghatár, ami alatt csak szabálysértésnek számít. Ennek esetleg utána lehet nézni.
Egyébként én a helyedben inkább jól leégetném ezt a csajt, hogy többet ne jusson eszébe a más cuccához nyúlni!
Ha jóltudom magyarországon 20000 forint fölött lehet csak rendőrségi beavatkozást kérni. Ha biztos vagy benne, hogy ő lopta el akkor szólnod kell az osztályfőnöknek és a szüleidnek. Ők beszélni fognak az ő szüleivel és vagy visszakapod vagy nem.
Egy dologra készülj fel. Lopással gyanúsítani valakit igen húzós ügy, és még ha igazad van akkor is valahogy bizonyítanod kell a dolgot. Nem lenne hátrányos ha az MSN logok kéznél lennének. Ha ez az ügy végigmegy az iskolában akkor a kölyköt lehet hogy ki is vágják onnan.
Én közölném vele hogyha nem adja vissza akkor intézkedsz, szólsz az osztályfőnöknek aki szól az igazgatónak és ki lesz vágva ha nem kapod vissza a fülbevalódat. Ha ez nem hatja meg akkor irány az ofő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!