Van olyan hegesztő aki már nagyon régóta hegeszt és ez esetleg befolyásolja a férfiasságát?
Előre bocsájtom, nem az első 47 százalékos vagyok.
20 éve nyomom a szakmát, de az asszony sokszor nem talál olyan zugot, ahol el tudna bújni. Pedig 3 szinten lakunk.
Hegesztő vagyok, valamikor olvastam erről, nem biztos, hogy mindenre jól emlékszem, de elsősorban a védőruha fontosságára (főleg a kötényre) hívják fel a figyelmet, elég széles spektrumban sugároz az ív, még röntgen is előfordul benne, emiatt sose lehet elég óvatosnak lenni. A besugárzás legjobban a gyorsan osztódó sejtekből álló szöveteket támadja többnyire, ezt a tulajdonságot kihasználva állítják össze a rákkezelésnél használatos besugárzást is. Sugárterápia előtt is felhívják a figyelmet, hogy emiatt elsősorban az aktív hámrétegek, nyálkahártyák és ivarszervek egészen leállhatnak a működéssel, és nem nagy eséllyel élednek újra.
A füstben is egészen fura összetevők is lehetnek, és hosszú távon egészen sokféle lerakódást okozhatnak nem csak tüdőben, hanem a véráramon keresztül főleg a bőséges vérellátású részeken. Igen... Erre pedig a rendes, jól működő elszívóval és helyesen tervezett levegőcseréjű műhellyel lehet válaszolni, többnyire sikerrel. Ismert egészségkárosító összetételű anyagokkal dolgozó embert pedig kutya kötelességünk lenne frisslevegő-maszk hordására kötelezni. Mivel az ilyesmit nem nagyon szokás felvenni mások után, és kb negyedmillió egy valamirevaló cucc, általában megmarad személyes felelősségnek a gyakorlatban. Sima acélnál általában szükségtelen a füst elszívásánál többre gondolni.
Így ha a bőrkötény és a jó levegő megoldott, akkor már csak a vállalhatatlan mennyiségű alkohol marad mint komolyabb kockázati tényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!