Szerintetek is olyan érzés, mintha ingyen volna?
Múltkorában rendeltem több dolgot egy számítástechnikai webáruházból, és a végöszeget átutalással rendeztem.
Mivel pénz fizikailag nem ért a kezemhez, abban a tudattban könyveltem el a dolgot, hogy júj de jó, lesz ingyen hangfal, ingyen hangkártya, mikrofon és egyéb más. Holott tudom, hogy számok mentek innen oda. Hogy ott csak egyesek és nullák mentek a bankok és az áruház között.
Bennetek szokott ilyen ingyen vásárlás érzés lenni?
Ezt teljesen rosszul látod tehát a kettő nem zárja ki egymást..mivel a bankkártyádon lévő összeg is ugyanolyan pénz tehát fizető-eszköz!
Ugyanugy fizettél érte csak igy kényelmesebb mindössze ennyi a lényeg de ahoz ez ingyen lenne ez egy hülyeség és jegyezd meg az életben soha semmi nincs ingyen!!Sőt arról nem is beszélve hogy tőlem külön pénzt is számolnak fel ha utalok más számlájára! Szóval mint mondtam semmi soha nincs ingyen a világban soha nem is volt es soha nem is lesz!!!!
#3-as, a kérdezőnek technikailag igaza van abban, hogy pénzforgalom nem történt. Ez a 21. századi fizetés csodája. Az a pénz csak akkor válik pénzzé, ha egy automatából felveszed, addig valóban számok egy képernyőn, amit ide-oda lehet tologatni. Emiatt veszíti el az ember picit a vele való kapcsolatot.
És persze neked is igazad van, ez attól még pénz, csak máshogy működik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!