1es vok
2es nem vok szakerto csak segiteni probalok....
@5: Az baj, hogy azt hiszed, sokat segítettek, mert ritka nagy hülyeségeket írtak az előző válaszadók.
- a szőlőlé a szőlő kipréselt leve. Nem tartalmaz mást a szőlőből, csak levet. Tekintve, hogy a szőlő eleve rendkívül jó cukorgyűjtő, egyáltalán nem törvényszerű, hogy ezt még plusz cukrozzák is, de, hogy megakadályozzák az erjedést, stabilizálják. A stabilizálás pasztőrizálással, egyéb csírátlanító eljárással és esetlegesen enyhe kénezéssel történik. A kereskedelmi forgalomban kapható szőlőlevek döntő többsége koncentrátumból sima vízzel visszahigított lé (a 100%-osak is). A koncentrátumokat a tárolás során mindig erősen kénezik, ezért utólagos kéntelenítést szoktak alkalmazni.
- a must NEM tartalmaz alkoholt (amire a kettes válaszadó gondolt, az a murci, nem a must), és kékszőlőből meg fehérből is lehet. A szőlő leve ugyanúgy, viszont a legfőbb különbség, hogy ez a szőlő frissen préselt és/vagy kicsorgó leve. Ha mustot látsz palackozva boltban, az nem volt sűrítménynek sűrítve, meg visszahigítva, az csak ülepítve, tisztítva, majd enyhén kénezve volt.
Ha bort készítenek a mustból, nem feltétlen préselik, hanem sok borászat a magától kicsorgó lét használja fel (ez utóbbi a színlé, előbbi a préslé), másfelől a must tartalmazhat szőlőhéjat, sőt magokat, úgyhogy maga a must nem feltétlen egy tiszta folyadék, ellentétben a szőlőlével.
Szóval így nagyjából ennyi.
Nem tudja valaki,hogy otthon a konyhaban hogy lehet hazilah mustot,szololet kesziteni?
Bocsi az offert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!