Használtál már éles helyzetben gázpisztolyt?
1. Használtam.
2. Helyzettől függ, hogy hatásos-e, de jelenleg a legálisak közül jobbat nem tudok.
Röhm RG9, 8 mm-es kaliberű, csak 45 mg-os PV töltényre töltve, összesen 7 darabra. Fegyver a dzsekim zsebében.
A nagyszüleim egy a városunkhoz pár km-re lévő faluban laknak, oda mentem bringával a kiépített bicikli úton. Kóborkutya jön és őrült módon nekem ront. Az út sem tükörsima, úgyhogy elesek. Tépni kezdi a lábam, erre 3-at lövök rá a pisztolyból, a fejére, kevesebb mint 1 méterről, plusz még pofán rúgom a szabad lábammal, mire tántorogva és nyüszítve elszalad. Pár perc sokkból felocsúdás után felkapom a bringát és tekerek tovább. A támadó már sehol.
14 vagy akárhány lövetű meg elakad.még a gp párti fegyverboltosok is ellenzik valamiért az öntöltőt.
én meg nem értem, miért ilyen népszerűek a játékpisztolyok.
Lőttél már ezekkel valaha? Használtál már valaha ilyeneket akár kipróbálás szintjén?
Milyen gyakorlati, személyes tapasztalatok alapján beszélsz róluk?
Játékpisztoly helyett mit ajánlasz? Hidd el a legtöbb gázpisztolyos embernek inkább éles fegyvere lenne önvédelemre, de arra sajnos Magyarországon nem kapni engedélyt.
jópárat,és már tizenéve rájöttem,hogy ez önvédelemre egy vicc,mindenki ismeri,magányos támadó,mint tudjuk ritka,és minek kelteni felesleges hangzavart.
minimum gumilövedékes az hihetőbb.itthon gumiképes rg-89 van.
gázpisztolyhoz(gp)hasonló tulajdonságokkal rendelkezik egy jobb gázspray is,és lehet hatóanyag tartalomról fecsegni,az OC t ne hasonlítsuk már a PV hez. könnyű,csendes,nem féltégla,tovább kitart töltettől függően,nem jár a használata akkora közbotránnyal.ezenkívül bevált rendőrségi használatoknál,lásd 5.3 fox labs.(stunguns.eu)
A hatóságok még hasonló elven működő eszközt sem használnak, mint a gázpisztoly.ellenben gázsprayt,jpx piexont,tasert,viperát, igen, mivel ezek bevált eszközök!a gp rég elavult,ha rájönnek, hogy csak gp,azzal vernek agyon.kiszakadó csappantyújú töltényekről,gyenge hatóanyagról/töltetmennyiségről nem is írva.nem fejődik csak visszafele,hacsak a pepper folyadéksugár kilövőket, amik lám OC töltetűek,és bizony jó erősek,nem tekintjük a gp -ok fejlődésének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!