Mit jelent az hogy "lyukat éget" valamibe?
Figyelt kérdés
Pl. lyukat éget a lelkembe, vagy a boríték lyukat éget a táskámba... Sokat olvastam ilyesmiket mostanában, és nagyjából értem, hogy mit akar jelenteni, de nem tudom megfogalmazni, szóval ha van valaki aki tudja, az jó lenne ha elmondaná. (Pl. ott van az is hogy szeme lyukat éget arcomba, de ez egyértelmű mit is jelent...)2016. júl. 27. 20:57
1/2 anonim válasza:
A "lyukat éget a lelkébe" azt jelenti, hogy nyomja a lelkét. A "boríték lyukat éget a táskámba" pedig az jelenti, hogy nagyon foglalkoztatja, hogy ott van, meg akarja nézni, ki a karja venni, idegesíti, hogy ott van. Remélem érthető volt, visszaolvasva kicsit zavarosra sikerült. :D
2/2 A kérdező kommentje:
Igen, érthető. :D Köszi a választ
2016. júl. 28. 15:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!