Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Amikor egy kamionnak rakodnia...

Amikor egy kamionnak rakodnia kell (le vagy fel) ennek a menetét már előre tudja a sofőr vagy ez csak a le vagy felrakón derül ki?

Figyelt kérdés
Pl. honnan tudja hogy kell-e csúszásgátló gumit használnia vagy élvédőt, egyáltalán kell-e kötnie az árut, ponyvázás lesz, rolózás vagy ajtóról szedik az árut? ezeket mind ott a helyszínen tudja meg a sofőr?
2016. júl. 25. 07:20
 1/8 szántóvető ***** válasza:
igen,ott a helyszínen.ha kérnek gumit gumizok.közni nem lehet mindent,de amit lehet azt illik lekötni.és azt sem lehet tudni hogy rámpás rakodás lesz-e(sőt olyan is volt hogy daruval tették fel a vasat de oldalról szedték le.)
2016. júl. 25. 09:15
 2/8 anonim ***** válasza:

szólhatnak, hogy mit és hogy kérnek, de ha nem mondanak semmit az nem azt jelenti, hogy xarhatsz bele. Úgy értem, ezt neked kell tudni, vagy ha nem is tudni akkor sejteni kb. Van igen, amit nem kell lekötözni, mint a mozgó áru (pl kukorica, liszt stb...), meg van amit nem is szabadNA (karton doboz, mert csak befogod szakítani), de pl a német rendőr mindent kér hogy kösd le, tökmind1 hogy mi.

Én lisztszerű xart vittem legutóbb, magyarból magyarba, szóval itt nem hisztiznek a lekötésért, mondtam minek szenvedjek vele úgy is fellazul, aztán az idióta gyári munkások nem kötötték össze a pakkot alufóliával, és szétesett, és engem baxtak le, mind a rakodómunkások, mind a cégem. A rakodómunkások azért mert büdös a munka, a cégem meg azért mert nem kötöttem le, így ők nem tudták mosni a kezeiket hogy "de hát mi megpróbáltuk" .... szóval ez elég pathelyzet :D

2016. júl. 27. 21:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Jobb cégeknél előre megadnak mindent. Hány spanifer, élvédő, stb. kell.

Ne csak ponyvásban gondolkodj. Én pl. 8 éve élelmiszeres tartállyal járok. Ott már a tartálymosásnál sok mindent megadnak, milyen mosási procedúra kell, fertőtlenítés, kóser mosás, gőzölés, szárítás, visszahűtés stb.

Utána kiállsz tölteni, hány tonna, liter, melyik rekeszekbe, kell - e előfűteni és hasonlók.

Van amikor kevesebb az információ, akkor neked kell kisakkozni a dolgokat a helyszínen, ilyenkor sokat segít a tapasztalat. A baj az, hogy sok rakodóhely nem parnetr ebben.

Pl. még ponyvás koromban rakodtam valahol a németeknél bútorlapot. Frankón elhúztam a ponyvát, elkezdtem előkészíteni a spanikat, erre látom, a targoncás csak dobálja fel a palettákat egymás után, rá az padlóra kitett spaniferekre, össze - vissza, ahogy épp esett. Szóltam neki, várjon, elhajtott, megrakta a kocsit és otthagyott, menjek a fenébe, majd a gyárkapun kívül rögzítsem a rakományt, ahogy akarom. A spaniferek egy része meg alászorulva a paletták alá, össze - vissza ferdén álltak a raklapok.

Kerestem ott egy főnököt - ilyenkor jó a nyelvtudás - és közöltem én vagyok felelős a rakományrögzítésért, ameddig nem úgy rakják ahogy én mondom és nem engedik, hogy szakszerűen rögzítsem az árut nem megyek sehova.

Visszaszedették a targoncással az egész kamiont.

2016. júl. 28. 09:09
 4/8 szántóvető ***** válasza:
még annyit megjegyzek hogy azt se közlik hogy mi a rakomány ill milyen súlyú,ezek a dolgok csak a felrakón derülnek ki.
2016. júl. 28. 09:49
 5/8 A kérdező kommentje:
az igen, viszont az tuti, hogy szépen kitölteném CMR 18-as rovatát (fenntartások ha jól tudom) lássák csak milyen volt az a rakodás
2016. júl. 28. 19:23
 6/8 A kérdező kommentje:
vagy szépen hívnám a cégem (utolsó előtti hozzászólással kapcsolatban), hogy a kö.ög káposztaza.áló targoncás nem hajlandó visszaszedni az árut a spaniferekről, kapcsoljon tolmácsot vagy aki eltudja magyarázni a bajor gyö.érnek, hogy mi a gond (lehet egyébként tolmácsot kérni ha vki nem tudja megértetni magát?)
2016. júl. 28. 19:31
 7/8 anonim ***** válasza:
ha beírod ezt a cmr-re, a végén be fognak sértődni és nem írják alá
2016. júl. 28. 21:55
 8/8 A kérdező kommentje:
azt is belehet írni asszem, annak is van egy kódszáma :)) hogy nem volt hajlandó aláírni, egyébként ki nem sz@rja le hogy a fritz besértődött
2016. júl. 28. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!