Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ausztriáról Németországról...

Ausztriáról Németországról vélemények?

Figyelt kérdés

Milyen ott az élet,szeretik a magyarokat,albérletet találni nehéz,kb milyen árban van?Megéri kiköltözni ha van egy biztos munkahely?

Férjem kint dolgozik és tervezzük (szóba jött) hogy mi lenne ha mi is kimennénk utána a 2,5 éves a kisfiúnkkal kiköltöznénk.Óvodába-iskolába betudna illeszkedni a gyerek?Gondolok itt arra hogy 2,5 éves ugye honnan is tudna németül,idővel megtanulná?Hogy bánnának vele azért mert magyar.Ilyen téren nagyon elvagyok bizonytalanodva hogy jobb vagy rosszabb lenne egy német óvodában a gyereknek mint egy magyar közösségbe.Illetve érdekelne,hogy van itt olyan aki csak nagyon alap nyelvtudással ment ki és odakint belerázódott a nyelvbe?

2016. júl. 20. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Sokan mondják, hogy jobbak az életkörülmények, de hiába, ha neked speciel nem jön be. Keress rá kinti magyarok beszámolóira, tele van velük az internet.

Albérletet elég nehéz találni, jó áron pedig főleg, ráadásul ti hárman lennének, így egy kis (garzon)lakást pl ki sem adnának nektek. De gondolom ezzel a férjed mind tisztában van, ha kint dolgozik.

Gyerkőc szempontjából minél korábban mentek, annál jöbb és könnyebb, később csak nagyobb nyűg lesz. De arra készüljetek fel, hogy helyet találni szintén piszok nehéz lesz, ráadásul elég drága mulatság. Nem tudom mivel foglalkozik a férjed, de egy fizetés sem biztos, hogy elég lesz.

Férjed hol dolgozik?

2016. júl. 20. 13:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Építő iparban dolgozik.Szeretnék én is elhelyezkedni kint egy gyárban például csak félek hogy tudnánk megoldani gyerek mellett.Nem tudod vannak ott olyan gyárak ahol 8 órát dolgoznak?Bécs környékére gondolok.Sajnos a nyelvet nem nagyon tudom csak éppen éppen tudok valamit.4 évig tanultam de már sokat felejtettem.Abban bízok hogy ugye ha minden nap németet hallok belejönnék kis idővel a nyelvbe.Tudom,ott sem kolbászból van a kerítés,de itt most nagyon rossz a helyzet magyarban,és én nem akarom úgy leélni az életem,hogy kuporgatni kelljen.A gyereknek is jót akarok hogy jobb élete legyen mint itt. =(
2016. júl. 20. 14:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Miért pont Bécs? Az túl zsúfolt, lakást iszonyú nehéz találni, én inkább messzebb mennék.

Nyelvtanulás csak úgy magától nem megy, muszáj rengeteget tenned érte, hogy jobban menjen. Ha gondolod írj privit, küldök némi anyagot hozzá. 8 órás munkát találni szinte kizárt, 8.5-9.5 óra az általános, és ugye ezek sem az ovihoz igazodnak. Németországban házastársak esetén érdemes az egyik szülőnek (jelen esetben neked, ha a férjed be van egyáltalán jelentve) minijob után nézni, ami általában napi 4 óra, viszont évi bizonyos összeg alatt adómentes, és a gyerek kérdést is meg tudnád mellette oldani, közben pedig a nyelvet is tanulhatod.

2016. júl. 20. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!