Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A rendőrök hátra bilincselheti...

A rendőrök hátra bilincselhetik a kezet?!

Figyelt kérdés
Egyszer azt hallottam, hogy ezt már nem tehetik meg,de az utcán ezt simán megcsinálták. Most ez hogy van?!

2016. júl. 18. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Hogy billincselheyik hátea a kezedet hisz nem vagy te rablo csak akkor ha te rabblo lennél max de te nem vagy rabblo
2016. júl. 18. 13:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
miért ne tehetnék meg?? Azért van a bilincsük, nem??
2016. júl. 18. 14:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló válasza értékelhetetlen.

Kérdező, de hátra bilincselhetik. Semmilyen szabály nem mondja ki, hogy az illető kezét csak elöl bilincselhetik össze. Sőt, a legtöbb esetben hátra bilincselik az ember kezét, hogy adott esetben ne tudjon testi sértést elkövetni.

1.) Nem értem mi bajod van ezzel. Szerintem ez így tök korrekt.

2.) Nem tudom ki mondta neked, hogy csak elöl lehet összebilincselni az ember kezét.

2016. júl. 18. 14:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Aki ellenáll és küzd annak éppenséggel azzal kezdik, hogy ketten leviszik a földre, a vállát leszorítva hátrahúzzák a kezét, és KATT.

Elöl akkor bilincselnek, ha felszólításra hagyja magát megbilincselni, és/vagy zárt intézményben van és úgyse lenne esélye harcolni.

2016. júl. 18. 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Ha ellenszegülést kell leküzdeni, akkor alap, hogy hátra bilincselnek.

Ha együttműködő az intlzkedés alá volt személy, akkor lehet előre.

A rendőrség szolgálati szabályzata eléggé megengedő ebben:

32. Bilincs alkalmazása

41. § (4) A bilincselés módjai:

a) két vagy több ember kezének egymáshoz bilincselése,

b) kezek előre vagy hátra bilincselése,

c) indokolt esetben lábak egymáshoz bilincselése,

d) indokolt esetben tárgyhoz bilincselés.

2016. júl. 19. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!