Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Stihl 038-as motorfűrészhez...

Stihl 038-as motorfűrészhez milyen olajat ajánlatok? Hányas keverékkel használjam a fűrészet?

Figyelt kérdés
Stihl, olaj, keverék

2016. júl. 17. 22:01
 1/6 anonim ***** válasza:

1:40-be keverd, ha nem menne itt egy keverési táblázat,

[link]

és stihl szintetikus olajjal keverd

(STIHL HP ULTRA )

[link]

és ha érdekelnének még esetleg az olajokról információk itt van egy érdemleges leírás a kétütemű motorok olaj keverési mennyiségéről, valamit ásványi vagy szintetikus, esetleg rész szintetikus olajok kétütemű motorban való kenési tulajdonságairól.

[link]

2016. aug. 3. 21:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, erre gondoltam én is. Ez a fűrész már nem egy mai darab. Van nekem stihl olajam, de nem a szintetikus, hanem a sima.Ez is jó bele? Volt aki azt mondta,hogy nem kell ebbe a szintetikus olaj!
2016. aug. 4. 13:48
 3/6 anonim ***** válasza:

hát figyelj, végül is a sima is jó bele (gondolom a piros ásványira gondolsz, régi jól bevált piros stihl olajra)

az az olaj is teljesen jó, mivel évekig, visszagondolva minimum 15 éve olyannal nyúz(t)ák a gépeket és még sok helyen nyuzzák is vele, úgy hogy rossz nem lehet, például nálunk falun idősebbek, közép korosztálybeliek mindenki csak a piros stihlt használja, szinte mindenki mindenbe megszállottan olyat önt,

mert hogy az kő bele :)

mindegy hogy simson,vagy oleo mac permetező, vagy épp bármi más ami 2 ütemű...

annyi a kettő között a különbség hogy, az a szintetikusnak sokkal jobb a hőtűrő képessége, ennek leginkább akkor van jelentősége mikor húzod neki tank erejéig, majd le állsz vele, magyarán amikor üzemen kívül tojást tudsz sütni a hengerfejen és semmi hűtés, nem ragasztja meg a dugót annyira+ vékonyabb olaj réteg indításnál nincs akkora súrlódás,

kisebb kopás,

ja és nem kormól annyira mint az ásványi, kipufogóba nem áll majd a mocsok, és motor belseje is tisztább lesz, kevesebb lerakódás,

de én már gondoltam arra hogy az egész csak egy nagy marketing, és reklám duma, mivel a pirostól én még nem láttam besülni gépet.

2016. aug. 4. 15:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam én is, hogy 40-es keveréket teszek bele. A szintetikus stihl olajról azt mondták,hogy kikezdi az érzékenyebb részeket. Van még itthon elf moto 2tech szintetikus olajam is.Ez milyen lenne a stihlbe? Tehát akkor nem kell 25-ös, vagy 33-as keverék?
2016. aug. 4. 15:51
 5/6 anonim ***** válasza:

igen azt halottam én is hogy a szintetikus szereti ki kezdeni az alkatrészeket, főleg a szimeringet de lehet hogy ez csak mende monda nem tudom pontosan mi ennek a valóság alapja,

25-be semmiképp ne keverd az baromi sűrű neki még a 33 is nagyon határeset, 35-40 között az lenne neki az ideális, de inkább 40,ez az elf moto 2tech motor olaj minősítése alapján nem tűnik rossz olajnak de kicsi 2T motorokhoz(robogókoz) írják, amik ugye normál használatban se pörögnek fele annyit mint egy stihl átlagosan favágáskor, én nem mernék vele kísérletezni, tegyél bele piros stihl-t mivel nem mai gép, és szerintem 95% hogy ilyennel dolgozott vele az előző tulaj is,

vagy megkérdezni a stihl üzletben hogy mégis magyarázzák már el hogy melyik lenne a jó a gépbe, és hogy milyen minőségbeli különbség lesz a gép motorjában ezen olajok, használatával.

ásványi:

[link]

rész szintetikus (fél szintetikus) :

[link]

teljesen szintetikus:

[link]

2016. aug. 4. 23:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Végre valaki, aki kimerítő választ adott!
2016. aug. 5. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!