Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ma 00:50 korul hivott egy...

Ma 00:50 korul hivott egy privat szam. Nem mertem felvenni felek az ilyenektol. De viszont most felek es azt se tudom mit csinaljak. Ki lehet? Es miert pont ilyen keson hivott? Rendorsegen ezzel kezdenek valamit?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Miharabbi segitseget kerek:( felelembe erzem magam.
2016. júl. 12. 01:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Telefonbetyar. Ha viszont sorozatos az eset, jelentsd mint zaklatas.
2016. júl. 12. 01:16
 2/9 anonim ***** válasza:
lol . Látogass el erre az oldalra : [link]
2016. júl. 12. 01:17
 3/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
53%

Ha nem mersz felvenni egy telefont, akkor előszöris pszichológus, hogy a paranoiádat egy kicsit feloldja, vagy megtudd mitől van. Szerintem például még senkit sem haraptak meg telefonon. az éjszaka közepén.

Hogy ki lehet? Azt nem tudhatjuk, hogy van-e rosszakaród, és amíg nem veszed fel, addig biztosan nem derül ki, hogy ki volt. Igaz lehet, hogy akkor sem, ha felveszed. De még az is lehet, hogy téves volt. Igen, akár éjjel is.

Rendőrség azért, mert az éjszaka közepén egyszer megcsörgetnek szám nélkül? Kiröhögnek. Jogosan.

#2: és ez tényleg megmondja egy PRIVÁT számról (érted: nem ír ki számot), hogy az kié volt? Wow! Mesélj még kérlek!

2016. júl. 12. 07:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Kezeltesd magad
2016. júl. 12. 07:59
 5/9 2*Sü ***** válasza:
96%

> Nem mertem felvenni felek az ilyenektol.

Mitől félsz? Egy telefonról van szó, amit bármikor lerakhatsz. Ha több tízezres, százezres telefonszámlától félsz, akkor tudnod kell, hogy hívás fogadásáért semmilyen körülmények között nem kell fizetned (hacsak nem külföldön vagy). (A probléma abból szokott adódni, hogy valaki visszahívja az ismeretlen számot, de privát szám lévén ez a veszély nem áll fenn.)

> De viszont most felek es azt se tudom mit csinaljak.

Azt, amihez kedved van. Dolgoz, menj ki a strandra, főzz valami jó kaját, olvass, nézz tévét, akármi…

> Ki lehet?

Mivel nem vetted meg, ez soha nem fog kiderülni. (Hacsak nem hív újra és nem derül ki, hogy ő volt.) Bárki lehetett. Telefonbetyár. Egy barátod, rokonod (akár egy idegen készülékről, mert az övé lemerült). Téves hívás. Direkt marketing. Akármi lehetett.

> Es miert pont ilyen keson hivott?

Mivel nem tudjuk ki volt, természetesen erre sem tudunk válaszolni.

> Rendorsegen ezzel kezdenek valamit?

Igen. Például kiröhögnek. Meg elküldenek haza.

2016. júl. 12. 14:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget. Igazabol csak attol felek hogy megfenyeget ha felveszem vagy esetleg lenyomozza hogy hol lakok. Regi lakasunkba mar betortek. Nem veletlenul vagyok felos. :)
2016. júl. 13. 01:11
 7/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%
Túl sok filmet nézel...
2016. júl. 13. 08:41
 8/9 2*Sü ***** válasza:

> Igazabol csak attol felek hogy megfenyeget

És akkor mi van? Tessék, megfenyegetlek én is: Ha megtalállak, eltöröm kezed, lábad. Történt valami *valójában*? Némi szókaratén kívül semmi. Nota bene, ha valóban el akarnám törni kezed, lábad, akkor akkor is megtenném, ha nem tudnálak felhívni, vagy nem tudnék neked írni.

> esetleg lenyomozza hogy hol lakok

Pontosan hogyan is? Illetve ehhez miért kellene felhívni téged? Ha tudja a telefonszámod, akkor telefonszám alapján már le tudja nyomozni, hogy hol laksz, ha tudakozó számára nyilvánosak az adataid. Ha meg nem, akkor hiába hív fel, nem tud meg többet, hacsak te el nem mondod, hogy hol laksz. De miért is mondanád el egy vadidegennek? Viszont természetesen a telefonszolgáltatód tudja, hogy hol laksz. Egyszerűbb lenne találnia egy olyan ismerőst, aki az adott telefonszolgáltatónál dolgozik, és pár tízezresért megkérni, ugyan nézze meg, hogy a „06 ## ## ## ###” telefonszám kinek a nevén és címén van. De ehhez nem kell felhívnia téged.

Amit a filmekben látsz, hogy egy hívást a rendőrök, nyomozók „bemérnek”, tartják a vonalat, hogy legyen idő lenyomozni a hívást, na az teljes ökörség, csak a film feszültségének fokozására szolgáló klisé, minden valóságalap nélkül. Valójában a hívás során a telefonszolgáltató pontosan tudja, hogy mely telefonszámok között jön létre a kapcsolat, ehhez nem is kell felvenni, elég ha valaki 1 mp-re megcsörget valakit, és megszakítja a kapcsolatot, még mielőtt a másik oldal felvenné. Az más kérdés, hogy magánember számára ez nem nyilvános adat. De a telefonszolgáltató naplózza ezt, egy nyomozás során a telefonszolgáltató köteles kiadni ezt az információt. De mint mondtam, ezzel a hívó kilétét lehet kideríteni. Te itt a hívott szám vagy, a te számodat tudod te is, aki hív az is, nincs ezen mit „bemérni”.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Nota bene: Nem szoktak csak úgy véletlenszerűen kiválasztott embereket megfenyegetni. Ha valaki megfenyeget, az olyan ember szokott lenni, aki ismer, aki pontosan tudja ki vagy, hol laksz, hol dolgozol, stb…

Szerintem is: Tényleg túl sok filmet nézel…

2016. júl. 13. 10:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Igen sajnos tul sok filmet nezek ami hatassal is van ram. :)
2016. júl. 13. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!