Nappali ösztöndíjas PhD mellett csak részmunkaidőben, vagy teljes munkaidőben is vállalhatok állást?
Csatlakozom, a PhD munka napi 25 órás elfoglaltságot jelent, reálisan max úgy tudsz mellette dolgozni, hogy ha azon a helyen dolgozol, ahol a PhD-t csinálod.
Magyarul ha cégnél csinálod a PhD-t, akkor a cég szekerét is tolod (esetleg pont a saját témáddal együtt), és ezért fizet neked pluszban (az ösztöndíjon felül) a cég.
Ez a SOTÉra és a BMEre vonatkozik, de lehet hogy van olyan tingli-tangli egyetem, ahol a PhD munka mellett el tudsz menni full munkaidőben dolgozni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én igazából az ELTE-re járok, de gyakorlatilag a doktorimat egy külső cégnél csinálom, szóval az egyetemre csak akkor megyek be, ha vizsgázni kell, vagy ha órára kell menni, de egyébként az egyetemen kívül végzem a kutatásomat és ahol jelenleg is vagyok, ott ajánlottak fel egy teljes munkaidős állást, csak kértek, hogy járjak már utána, hogy lehet e teljes munkaidőset vállalni mellette, mert ha igen, akkor ugye minden hónapban lenne még a fizetésem mellett az a plusz 100.000 Ft, így jobban járnék. De ha nem lehetséges teljes munkaidőben állást vállalni, akkor otthagyom az egyetemet és a cégnél csinálom meg a doktorimat, igazából már mindenem megvan hozzá, csak meg kellene írnom és benyújtani :) Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!