Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jól számoltam? Felét akarom...

Jól számoltam? Felét akarom elkészíteni az italnak.

Figyelt kérdés

Ennyiből a felét akarom elkészíteni:

Tegyünk egy kancsóba 1,5 dkg szárított sörélesztőt, 4,5 dl meleg vizet, 2 kávéskanál őrölt gyömbért, 2 kávéskanál cukrot. Keverjük össze, és lefedve tegyük meleg helyre. Hagyjuk állni 24 óráig.

Ezután 6 napon át minden nap tegyünk bele 1 kávéskanál őrölt gyömbért és 1 kávéskanál cukrot. 7 nap után szűrjük le. Egy nagy tálban vagy kancsóban 1,2 l meleg vízben oldjunk fel 75 dkg cukrot, adjuk hozzá 2 citrom levét, az elkészített gyömbéres folyadékot, és 3 l hideg vizet. Keverjük össze, töltsük üvegekbe, zárjuk le, és legalább 2 napig hagyjuk érni.

Fele:

Tegyünk egy kancsóba 0,75 dkg szárított sörélesztőt, 2,25 dl meleg vizet, 1 kávéskanál őrölt gyömbért, 1 kávéskanál cukrot. Keverjük össze, és lefedve tegyük meleg helyre. Hagyjuk ott 24 óráig.

Ezután 6 napon át minden nap tegyünk bele 0,5 kávéskanál őrölt gyömbért és 0,5 kávéskanál cukrot. 7 nap után szűrjük le. Egy nagy tálban vagy kancsóban 6,l dl meleg vízben oldjunk fel 37,5 dkg cukrot, adjuk hozzá 1 citrom levét, az elkészített gyömbéres folyadékot, és 1,5 l hideg vizet.Keverjük össze, töltsük üvegekbe, zárjuk le, és legalább 2 napig hagyjuk érni.

2010. ápr. 13. 14:00
 1/3 A kérdező kommentje:
Nem is számolás a fontos, hanem az, hogy nem matekról van szó, hanem italról és lehet, hogy amit átszámoltam a felére az sok.
2010. ápr. 13. 14:02
 2/3 anonim ***** válasza:
...nem értem a kérdést. Ha felére csökkentesz mindent, miért ne lenne jó?
2010. ápr. 13. 19:11
 3/3 A kérdező kommentje:

Akkor jó. Már én sem tudom, hogy értettem.

Kössz a választ.

2010. ápr. 13. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!