Tudtok. Jó könyveket ajánlani?
Szeretem az ifjúsági regényeket a horrorokat a romantikus könyvek is bejönnek. A tinikről szóló könyvek a kedvenceim.
Pl.:Szent Johanna Gimi
A Bexi sorozat
Egy zizi naplója
A lol könyvek
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna (Anna 1.)
Kendare Blake: A rémálmok lánya (Anna 2.)
Madeleine Roux: Asylum
Catherine Fisher. Incarceron
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos (John Cleaver 1.)
Dan Wells: Szörnyeteg úr (John Cleaver 2.)
Dan Wells: Nem akarlak megölni (John Cleaver 3.)
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja (John Cleaver 4.)
Dan Wells: Partials – Részben ember (Részlegesek 1.)
Dan Wells: Fragments – Töredékek (Részlegesek 2.)
Dan Wells: Ruins – Romok (Részlegesek 3.)
Kerstin Gier: Rubinvörös (Időtlen szerelem 1.)
Kerstin Gier: Zafírkék (Időtlen szerelem 2.)
Kerstin Gier: Smaragdzöld (Időtlen szerelem 3.)
Kody Keplinger: The DUFF – A pótkerék
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Ally Condie. Matched – Egymáshoz rendelve (Matched-trilógia 1.)
Ally Condie: Crossed – Összefonódva (Matched-trilógia 2.)
Ally Condie: Reached – Célhoz érve (Matched-trilógia 3.)
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó (A Párválasztó 1.)
Kiera Cass: The Elite – Az Elit (A Párválasztó 2.)
Kiera Cass: The One – Az Igazi (A Párválasztó 3.)
Kiera Cass: The Heir – A koronahercegnő (A Párválasztó 4.)
Kiera Cass: The Crown – A korona (A Párválasztó 5.)
1.
Rad Bradbury - Gonosz lélek közeleg. Horror, kisvárosban játszódik, köze van egy könyvtárhoz és egy vándorcikruszhoz
2.
Karen Levine - Hana bőröndje. Igaz történet, Japánban találnak egy bőröndöt, kinyomozzák, kié lehet.
3.
Funato Akari - Yuya Aoi - Csillagsivatag. Ez igazából manga, komoly, nehéz történettel.
4.
Alice Sebold - Komfortos mennyország. Ha láttad a filmet, nem kell bemutatni. Nagyon sok a kedvesség és szeretet ebben a könyvben.
5.
Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei. Ifjúsági-horror-kicsit romantikus :-)
6.
Böszörményi Gyula: 9...8...7... - horror tini főszereplőkkel, démonok szállják meg a tiniket, és igyekeznek irányítani őket, de egy lány elhatározza, hogy kitör ebből a körből, és nem hagyja megszállni magát.
7.
Alexandre Dumas - Monte-Cristo grófja. Ha még nem vagy túl rajta. A pátoszos szövegektől néha szivárványt hánytam, de egyébként roppant furfangos történet.
9.
Gavin Extence - Az Univerzum és Alex Woods. Egy fiút üldöznek az osztálytársai. Bemenekül egy idős ember házába, és ott összetörik pár dolog. Kárpótlásul segítenie kell az idős embernek a nyáron. Ebből örök barátság szövődik. Az egyik legszebb történet, amit valaha olvastam.
10.
Randall Munroe - Mi lenne, ha? Hogy ne csak regények szerepeljenek. Ezen rengeteget röhögtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!