Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan kellene felnyitni a...

Hogyan kellene felnyitni a világ szemét?

Figyelt kérdés
Sajnos, manapság egyre több "pletyka" van arról, hogy jön a világháború, jön a II.Eljövetel, itt a világ vége, stb... Félek ettől a dologtól. Gondolkodtam a múltkor, hogy minden, ami csak bekövetkezhet, és amitől félek, az emberek által készül... Nem isten fogja dobálni az atomot... Nem isten fogja lelőni az embereket, és szolgasorba kényszeríteni őket... Hanem a háborúzó országok, és a terroristák... Hogyan lehetne megmutatni nekik, hogy minden amit tesznek, felesleges, és hülye dolog???
2016. jún. 11. 21:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha már a vallást belekeverted: van akinek ez a szent háború, és az a meggyőződése hogy az igazát akár vérontás árán is másokra kell erőltetni.

Ha ő abban hisz, miért ne lehetne neki igaza? Mások nyilván ellentétesen gondolkodnak, így ők azért mennek harcba, mert ők a másik verzióban hisznek. Nekik miért nem lehetne igazuk?

Háború azért (is) van, mert ellentétes érdekek és hitek ütköznek. Nem te leszel az aki megmondja, és garantáltan aki meggyőzi az embert hogy dobja el a hitét. Főleg ha "Istennel" példálózol, tehát te is részben agymosott vagy.

2016. jún. 11. 21:17
 2/2 A kérdező kommentje:
Próbáltam erre visszamagyarázni... Nem tudtam... Jó válasz.
2016. jún. 11. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!