Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan lehet Németországban...

Hogyan lehet Németországban dolgozni?

Figyelt kérdés
Nem a három hónapos munkaviszonyokra gondolok, hanem hosszú távra. Hogyan tud az ember kikerülni oda, aztán ott is maradni? Mindenki azt hajtogatja, három hónap, három hónap... Egy közeli rokonom úgy két évig dolgozott németben, de ő valahogy belekerült a hazai munkája miatt, tehát neki a munkahely intézte el. És ő önszántából jött haza a családja miatt. De ha ő maradni akart volna, akkor maradhatott volna.
2016. jún. 11. 16:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Elkezdesz német állásokra pályázni, ennyi.
2016. jún. 11. 17:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Kijössz, bérelsz egy lakást, elmész munkaközvetítőhöz, ők kiadnak egy céghez, az pedig egy idő után átvesz saját alkalmazásába. Ilyen egyszerű.

Elvileg.

Gyakorlatilag kicsit nehezebb:

- Kell a német nyelv ismerete, legalább alapszinten.

- Lakást nehéz bérelni úgy, hogy nincs munkaviszonyod.

- Lakásbérlés nem olcsó, ráadásul kauciót is szoktak kérni.

- A zeitfirma nem biztos, ohgy azonnal talál neked munkát, lehet, hogy hónapokig kell munka nélkül kihúznod.

- Addig is enned kell, lakbért fizetni, lehetőleg autót fenntartani (hisz' valahogy dolgozni is el kell járni), stb. Kell az indulótőke, vagy ekll ismerős, akinél meghúzhatod magad az első egy-két hónapban.

2016. jún. 11. 17:43
 3/4 A kérdező kommentje:

-A nyelvekkel nincs gondom.

-Hát igen, a bérlés, az gondoltam, hogy munkaviszony nélkül nehéz.

-Ha nem fél évig kell munka nélkül lennem, akkor ki tudom fizetni, de addig itthon nem lehet dolgozni, ha már van munkahelyem?

2016. jún. 11. 18:21
 4/4 anonim ***** válasza:

"-A nyelvekkel nincs gondom."

Az senkit nem érdekel, mivel van gondod. De a nyelvet nem érsz rá helyben megtanulni, mert ha a munkaközvetítőnél vagy egy állásinterjún nem tudsz megszólalni, akkor elzavarnak, mint szódás a lovát.

"-Hát igen, a bérlés, az gondoltam, hogy munkaviszony nélkül nehéz."

Nehéz de nem lehetetlen. Hallottam olyanról, aki ismer olyat, aki látott már olyat, aki mesélt valakiről, aki talált olyan lakást, amihez nem kellett munkaviszony.

"-Ha nem fél évig kell munka nélkül lennem, akkor ki tudom fizetni, de addig itthon nem lehet dolgozni, ha már van munkahelyem?"

Nem tudhatod, mikor talál neked munkát a közvetítő cég. Amíg nincs munkád, azt csinálsz amit akarsz, de ha szólnak pénteken, ohgy hétfőn reggel hatkor kezdesz, akkor hétfőn reggel hatkor kezdened kell. Ha még az egy hónapos felmondási idődre kell várni, meg nem vagy összecsomagolva és épp szerelőnél van az autó, akkor már hívják is a következő jelöltet.

2016. jún. 11. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!