Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Birtokvédelem segíthet az...

Birtokvédelem segíthet az alább leírt ügyben?

Figyelt kérdés
Kertes házban élek és az egyik szomszédom meghalt és az örökösök nem költöztek be az ingatlanba, hanem azt értékesíteni szeretnék közel 3 éve. Az elmúlt 3 évben nem vágták a füvet így méteres gaz van a kertjükben. A napokban lettem figyelmes arra, hogy a házuk hátuljánál, ami a telekhatárra épült a tetőszerkezet erősen megromlott és 2 napja leszakad róla egy fa deszka és ezzel együtt megmozdultak a cserepek is. Mivel a címét nem tudom az örökösöknek így telefon jeleztem a problémámat. A válasz teljesen elutasító volt. A kutyát bent kell tartanom a házban, mert nem merem kiengedni nehogy, rászakadjon a szomszéd ház teteje. Mit tehetek hová fordulhatok segítségért? Megjegyzem, a jegyző itt semmivel sem foglalkozik, így valószínűleg tartom, hogy elutasítja a birtokvédelmi eljárást.

2016. jún. 6. 09:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Írásban add be a kérelmed a jegyzőhöz, ha nem megfelelő választ kapsz, menj be a Kormányhivatalhoz és ott jelezd, hogy a jegyző nem látja el a feladatát.
2016. jún. 6. 11:44
 2/2 anonim válasza:

Közigazgatási úton való érdekérvényesítést, a zavarástól számított 1 éven belül viheted a jegyző elé, ha a napokban lettél erre figyelmes, akkor bőven időben vagy még. A jegyző határozata megszűntetheti a zavarást, azonban ha nem a te érdekedben dönt, nincs jogorvoslati lehetőséged, akkor a határozatot követő 15. napig fordulhatsz bírósághoz, birtokper formájában.

Sok sikert!

2016. jún. 9. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!