Birtokvédelem segíthet az alább leírt ügyben?
Figyelt kérdés
Kertes házban élek és az egyik szomszédom meghalt és az örökösök nem költöztek be az ingatlanba, hanem azt értékesíteni szeretnék közel 3 éve. Az elmúlt 3 évben nem vágták a füvet így méteres gaz van a kertjükben. A napokban lettem figyelmes arra, hogy a házuk hátuljánál, ami a telekhatárra épült a tetőszerkezet erősen megromlott és 2 napja leszakad róla egy fa deszka és ezzel együtt megmozdultak a cserepek is. Mivel a címét nem tudom az örökösöknek így telefon jeleztem a problémámat. A válasz teljesen elutasító volt. A kutyát bent kell tartanom a házban, mert nem merem kiengedni nehogy, rászakadjon a szomszéd ház teteje. Mit tehetek hová fordulhatok segítségért? Megjegyzem, a jegyző itt semmivel sem foglalkozik, így valószínűleg tartom, hogy elutasítja a birtokvédelmi eljárást.2016. jún. 6. 09:43
1/2 anonim válasza:
Írásban add be a kérelmed a jegyzőhöz, ha nem megfelelő választ kapsz, menj be a Kormányhivatalhoz és ott jelezd, hogy a jegyző nem látja el a feladatát.
2/2 anonim válasza:
Közigazgatási úton való érdekérvényesítést, a zavarástól számított 1 éven belül viheted a jegyző elé, ha a napokban lettél erre figyelmes, akkor bőven időben vagy még. A jegyző határozata megszűntetheti a zavarást, azonban ha nem a te érdekedben dönt, nincs jogorvoslati lehetőséged, akkor a határozatot követő 15. napig fordulhatsz bírósághoz, birtokper formájában.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!