Titeket is hívott már az OV Canada?
Nemrég a neten kitöltöttem egy gyors regisztrációt, mert érdekelt a kanadai vízum. A regisztrációt félbehagytam, amikor arról jött a következő kérdés, hogy milyen kártyaszámmal szeretném kifizetni a 300 eurós díjat amiért cserébe vízumügynökök megcsinálják majd a szükséges papírmunkát.
Pár nappal később hívott egy fiatal férfi, aki kb. azt próbálta bemesélni, hogy ez az OV Canada egy kormányzati ügynökség. Végigbeszéltük, hogy mennyi idős vagyok, mi a legmagasabb végzettségem, ugyanezeket a feleségemről, van-e gyerekünk, stb. A vége a beszélgetésnek az volt, hogy a bankkártyám Mastercard, Visa vagy American Express, mert csak ezekkel lehet kifizetni a 300 eurót és ezt csak most tehetem meg, ha bediktálom neki az összes bankkártyaadatomat. Mikor mondtam, hogy ezt nem szeretném, majd ha eljön az ideje akkor kifizetem a netes felületen, akkor átkapcsolt a "főnökéhez". Szintén fiatal, kedves női hang, ami csak addig tartott hogy elmondtam neki ugyanezeket. Erre annyit mondott, hogy "Good luck living in your country" és lecsapta a telefont. A szám amiről hívott budapesti, 061-628-4930.
Ha titeket is hívott, nálatok mivel ért véget a hívás? Fizettetek? Lecsaptátok a telefont?
"mert csak ezekkel lehet kifizetni a 300 eurót és ezt csak most tehetem meg, ha bediktálom neki az összes bankkártyaadatomat"
Itt van az a pont, amikor ékes angolsággal közölni kell velük, hogy kedves édesanyjuk melyik kihalt állatfajjal létesítsen nemi kapcsolatot, majd le kell tenni a kagylót. Ez a "csak most és csak itt" nagy valószínűséggel csalást jelent.
A kanadai bevándorlás egyetlen hivatalos oldala a cic.gc.ca
Kanada nem toboroz embereket, hiszen így is rengeteg a bevándorlásra jelentkező. Ezt sokan ki is használják, azt ígérik, hogy jó pénzért segítenek. Pedig ha megfelelsz, akkor nincs szükséged közvetítőre, ha pedig nem, akkor senki nem tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!