ELTE-TKK angol-biológia szakirányról vélemény?
Aki esetleg ezek közül az egyiket - vagy jobb esetben mind a kettőt - tanulja, örülnék ha megosztaná velem mi a véleménye róla! :)
Előre is köszönöm!
Alapvetően ha valamiben jó vagy, és lelkes, el fogsz tudni helyezkedni vele. Ami a dietetikusságot illeti, közvetetten tudok egy dietetikusról, és meg tud élni a munkájából. Na persze nem kell kacsalábon forgó palotáról álmodozni, de tanári pályán se leszel úgyse milliomos. Én személy szerint sosem dolgoznék közoktatásban, legfeljebb, ha már rendeződne a helyzet... elkeserítő volt látni, mennyit dolgoznak a tanáraink, volt olyan, aki ki is ment Angliába, mert elege lett abból, hogy nem becsülik meg... A másik oldalon meg ott van Joós Andrea, aki egyszerűen valami fantasztikus, hogy milyen lelkes tud maradni. Motivációnak mindenképp jó, ha ezzel szeretnél foglalkozni. ( https://www.youtube.com/watch?v=8i9olqoHkBw)
Dietetikusnak amúgy a SOTÉra mennél? Én a helyedben inkább mennék oda, hátha ott valamivel kiforrottabb a rendszer, nem ti lesztek a kísérleti egerek, akik majd' belegebednek a félévenkénti 10-12 vizsgába (földrajz-töri tanárszakon ilyen számok vannak). Az ELTÉn egyszerűen rossz a rendszer, rosszul vannak szerintem összeállítva a tantervek is.
De amúgy inkább válassz olyat, ami tényleg lelkesít és motivál. Én annak idején azért jöttem bioszra, mert 4 év "versenyistálló" után nem akartam már annyit szenvedni. Azt hittem, a biosz könnyebb lesz, mint a gyógyszerészeti, erre eléggé megjártam... Egyszerűen nem tud lelkesíteni ez a szak, át is megyek majd a SOTÉra, ha lediplomáztam. Vagyis sose az legyen a fő szempont, hogy mennyit fogsz keresni, vagy, hogy könnyebb lesz-e a képzés: azt nézd, mi az, ami le tud kötni, és amihez elég motivált vagy. Olykor-olykor egy sikeres vizsga érdekében vállalnod kell majd, hogy az őrület határáig hajszold magad, és ez megfelelő motiváció hiányában nagyon nehezen fog menni.
Találtam egy ilyen cikket is, ez már sokkal földhözragadtabb. Csak, hogy ne csak a videó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!