Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Közterületen mekkora kés...

Közterületen mekkora kés hordható legálisan?

Figyelt kérdés

8 centiméteres pengehosszról hallottam, nem tudom, hogy ez igaz-e, és hogy Hogy értendő a 8 cm. A penge mint alkatrész befoglaló mérete számít, a ténylegesen kiélezett rész hossza, vagy a kés hegyétől a markolatig terjedő távolság? Mert ez akár 3 különböző méret is lehet!

Ha lehet, kérem olyan válaszoljon, aki pl rendőr, közterületes, vagy személyes tapasztalata, hivatalos infoja van, és nem csak úgy hallotta valahol!

Egyszerű zsebkésről beszélek, nem konyhakés, nem rugós, nem sporteszköz, semmi extra.

2016. máj. 28. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:
59%
A 8 cm-es pengehossz a kés hegyétől az él végéig értendő, tehát ahol az él és a markolat találkozik. Ez lehet max. 8 cm, az alatt még legális, 8 cm felett már fegyvernek számít, amit ugye büntetnek.
2016. máj. 28. 14:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez

A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:

a) az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja [...]

---

Tehát ha akár a vágóél, akár a szúróhossz meghaladja a 8 cm-t, akkor KKVE. Szúróhossz ebben az értelemben az, ami szúrás esetén a testbe hatol, tehát a penge hegyétől a penge és a markolat találkozásáig.

2016. máj. 28. 14:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm!
2016. máj. 29. 07:47
 4/4 The Wounded Eagle válasza:
100%
vérbeli hülyeség ez a rendelet is mert 5centivel is halálos sebet ejthet aki ért hozzá (lehet sokat is mondtam) viszont valóban 8centire változott mert nem annyi volt anno :/
2017. nov. 20. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!