Mikor kötelezhető egy középiskolás diák osztályozóvizsga tételére?
Figyelt kérdés
Három tantárgyból haladja meg a hiányzásaim aránya a 30%-ot, emiatt pedig mindenképpen osztályozóvizsgára akarnak küldeni, mondván kötelező. Én azonban sehol sem találok erről infót, hogy tényleg kötelező lenne, a jogszabály szerint csak akkor küldhetnének, ha nem lenne elég jegyem, de van. Valaki tudja pontosan, hogy hogy is megy ez? Előre is köszönöm a válaszokat!2016. máj. 26. 17:54
1/5 anonim válasza:
Ha nincs meg a megfelelő óraszám, akkor is elküldhetnek...
Konkrétan nem jártál be elégszer, így meg kell bizonyosodniuk, hogy tudod-e az anyagot, mert pótoltál, vagy csak lazsáltál.
2/5 A kérdező kommentje:
Valaki tudna linkelni, vagy idézni, hogy ez ilyen formában hova van leírva?
2016. máj. 26. 18:02
3/5 anonim válasza:
Ha nem találtál infót, akkor rosszul kerestél, gugli első találat rögtön egy jogi fórumot adott.
4/5 A kérdező kommentje:
Azt én is elolvastam már, de ott ami rám vonatkozik is nekem ad igazat, hogy ha osztályozható vagyok nincs gond. Akkor meg miért mondják hogy kötelező, ezt honnan szedték?
2016. máj. 26. 20:59
5/5 anonim válasza:
Hát nekem az jött le a dologból,
hogy 20-30% közelében, ha a tanár jónak látja, kérvényezheti a vizsga íratását, hogy megbizonyosodjon a tanuló képességeiről.
Ugyan úgy, ahogy jogában áll 2 jeggyel jobbat/rosszabbat adnia valakinek, ha látja, hogy milyenek a tanulmányai, úgy ezt a vizsgát is kérvényezheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!